calineanu a scris:
Eu cred ca aceste Contracte cu firmele de citiri se incheie prin Asociatia de Proprietari dar, ulterior, AP nu poate rezilia un contract care functioneaza in conditiile legii si de care beneficiaza un numar de proprietari, chiar daca nu mai este indeplinit procentul de 80% de la montare.
Daca Asociatia ar avea drept decizional in rezilierea unor astfel de contracte, am fi in situatia in care, daca Presedintele Asociatiei (care poate locui pe alta scara decat cea in discutie) o ia razna...
Eu cred ca orice contract bine intocmit si cu respectarea legislatiei trebuie sa contina clauze de rezilire, de incetare... Asociatia de proprietari, ca semnatara a contractului, are dreptul sa suspende ori sa rezilieze acel contract, asa cum se prevede sau ar trebui sa se prevada in contract.
Daca acel contract nu contine clauze de reziliere este nul pentru ca nu a respectat legea.
Sigur ca vorbesc de situatii normale, de oameni sanatosi la minte care conduc asociatiile si nu de exceptii, asa cum spuneti dv, ca ar putea fi un presedinte ce o ia razna.
Asociatia este condusa de adunarea generala, aceasta-si alege presedintele...
Dar, repet, orice contract trebuie sa poata fi reziliat de partile care l-au incheiat si acceptat.