jade_0923 a scris:
[....] Pana sa ni se bage repartitorele de cost, desi plateam un pic mai mult, exista un confort termic. Dupa montarea acestora trebuia sa am grija tot timpul cat consum, ptr ca trebuia sa am grija cat de cat la bugetul familiei. Au trecut cativa ani de chin si intr-un final am hotarat sa-mi montez CT.
Sora mea, care locuieste intr-un bloc similar cu cel in care locuiesc eu, tot apartament cu 3 camere, desi nu la parter si nu pe colt, bloc necontorizat platea cu 50 lei in plus fata de cat plateam eu. Diferenta era ca avea caldura non-stop , iar cand era prea cald isi inchidea caloriferele de la robineti, iar eu stateam in frig.
[....]
Cunosc oameni sarmani, cu un buget redus care prefera sa-si scoata caloriferele dintr-o camera nelocuita decat sa dea drumul la caldura (caldura costa).
,,,si mai jos
Si cand am luat decizia de a monta CT, nu m-am gandit ca voi face economie, mi-am spus ca daca ajung sa plates cla acelasi nivel intretinerea + gazele si tot este bine, dar stau in confort, nu in frig. Si drept dovada am avut dreptate. Platesc tot atat, dar nu tremur!
Daca apartamentul dvs este avantajat prin pozitionare, nu cred ca trebuie sa generalizati. Nu toata lumea locuieste in apartamentele pozitionate pe mijloc.
Asta ati spus in acest topic si nu anul trecut. Nu sunt obligata sa tin evidenta utilizatorilor care se exprima de-a lungul anilor despre aceeasi problema, dar imi exprim parerea acolo si atunci cand consider eu si atata timp cat consider eu.
Deci repartitoarele, dv, ca si pe multor altora le ofera posibilitatea de a sta in frig daca vor sa faca economie.
Necontorizarea ii obliga sa stea in confort termic, mai mult sau mai putin, dar sa plateasca. Nu discutam aici problema cat de multa caldura sau cat de putina se livreaza de la furnizor, ci in conditiile date, cand toata lumea primeste la fel (intr-un bloc) de ce renuntam la repartitoare, nu de ce ne punem CT.
Deci problema CT este inutila in contextul acestui topic. Putem discuta despre utilitatea CT in alt topic, pe tema specifica, unde va asigur, eu nu voi avea nicio interventie pentru ca nu ma pricep si pentru ca nu pot sa iau de buna nicio marturie atata timp cat fiecare incearca sa-si justifice decizia ca fiind cea mai buna din cate putea lua, iar regretele tarzii ar fi inutil de exprimat.
In ce priveste pozitionarea apartamentelor si confortul lor termic, stau in conditii de bloc, doamna, de la varsta frageda si in plus de asta sunt si administrator, deci stiu ce conditii au oamenii in apartamentele lor in diferite amplasamente.
Dar asa cum, atunci cand iti montezi CT, faci o investitie in plus pentru termopane si, eventual, izolarea termica a apartamentului, tot asa, si in conditii de caldura primita din sistemul centralizat, poti face aceste investitii, daca ai bani.
Daca n-ai bani, vrei sa renunti la repartitoare si o data cu tine vrei sa renunte toata lumea.
Pana la urma fiecare isi cunoaste punga si interesul, dar si optiunile pe care le are.
Si fiecare trebuie sa actioneze in consecinta
in plan individual, nu sa impuna altora ce sa faca. Cam aici e discutia.