avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
piticut86 a scris:

Timpul de lucru este f.mare?Ai timp pentru tine si familia ta?Sunt constienta ca pentru banii aia trebuie sa muncesti dar totusi nu as vrea sa ajung un zombie care uita chiar de propria persoana,familie.Astept raspunsurile si va multumesc pentru raspuns.O zi buna

Depinde de la instanţa la instanţa. In Bucuresti nu ai timp de nimic altceva. Programul e de la 8-16, dar am plecat si la ora 21. Rar am plecat la ora 16. Se lucreaza si in week-end. Eu intru o data pe saptamana. Sedinta dureaza de obicei 7-8 ore fara pauza. Profesia ar fi placuta daca nu ar fi atat de mare volumul de munca...asa e doar o goana continua printre zecile de dosare.

DahliaNoir a scris:

daca lucreaza cu acelasi judecator mereu.

Eu intru cu 2 judecatori. Judecatorii intra o data la 2 sapt.

Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
mm_mm, utilizator
mm_mm multumesc mult.
piticut86
La OJ , in momentul cand se anunta examenul, o sa rog pe cineva cu acces la LEGIS sa mi le scoata si ti le trimit si tie..daca vrei.Sau..mai e si varianta testarii gratuit o luna [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2013
DahliaNoir, utilizator
buna,am cumparat si eu procedura civila,editura hamangiu si m-am apucat sa citesc din ea dupa tematica din 2012 de la sng,(in nprincipiu ramane cam aceeias de la an la an) si as avea si eu o intrebare in legatura cu aceasta tematica:se respecta strict capitolul si sectiunile din acel capitol sau trebuie invatata toata procedura? de exemplu in procedura este si procedura necontencioasa judiciara si proceduri speciale etc,iar in tematica nu sunt,ne raportam strict la punctele din tematica?mentionez ca este noul cod de procedura civila si legea de punere in aplicare cu modificarile aduse prin OUG nr.4 din 30 ianuarie 2013 si a intrat in vigoare de la 15 februarie 2013,este ok,nu?
Va multumesc anticipat
DahliaNoir a scris:

ASBO a scris:

La linkul ăsta făceai referire [ link extern ] ?

Da. Eu sunt convinsa ca nu se mai obosesc sa faca alta. Totusi.. la procedura civila mie nu mi-e clar daca intra "persoanele care sunt impreuna reclamante sau parante" (sectiunea 2 din capitolul II)
PS: Eu m-am apucat de procedura civila. E prima oara cand citesc procedura noua.

Conform tematicii din punctul meu de vedere nu intra sectiunea 2 "Persoanele care sunt impreuna reclamante si parate", intra doar Partile si Folosinta si exercitiul drepturilor procedurale, respectiv CAP. II cu Sectiunea I.
ramonastreanga a scris:

buna,am cumparat si eu procedura civila,editura hamangiu si m-am apucat sa citesc din ea dupa tematica din 2012 de la sng,(in nprincipiu ramane cam aceeias de la an la an)

Codul cumaprat este ok..dar eu cred ca mai bine te ghidezi dupa tematica aprobata de CSM pt concursurile de la Curtile de Apel. E singura tematica pe noul cod. Tematica din anii trecuti e pe vechiul cod..si o sa te cam incurci.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)