avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
dahliaNoir ai dreptate tematica din 2012 este pe vechiul cod dar tematica de la curtile de apel,care sunt concursuri direct pe post eu cred ca este diferita,cred ca este mai putina materie fata de tematica de admitere sng, aici cred ca se cere mai multa materie,nu stiu ,parera mea,voi ce spuneti?
Eu invat dupa tematica asta. Daca la momentul afisarii tematicii pt SNG o sa constat ca e ceva in plus..o sa invat ulterior. Prea mult in plus nu are cum sa fie...doar din ""probe ""pot sa mai puna ceva la SNG desi, din ce-mi amintesc, si anul trecut au scos mult din probe.Cumva logic avand in vedere ca nu prea ai treaba ca grefier cu aspectul asta din proces.Sa am eu spor si capacitate de a invata toata tematica asta ca sa-mi ramana apoi numai sa completez cu ce nu stiu..ca as fi tare multumita.
Pentru corelare intre vechiul cod si noul cod poti cauta coduri care fac o prezentare prin corespondenta. Eu nu mi-am cumaprat un astfel de cod pentru ca-mi place sa am materia sintetizata strict pe ce trebuie sa invat. Mi se pare ca m-as complica.
Ramona, Ai terminat procedura penala?
Ce am invatat eu din experienta anului trecut e ca excesul de zel strica;) Trebuie invatat dumnezeieste, strict pe cod ca sa nu te incurci. Mi s-a intamplat anul trecut sa consider ca e prea simpla intrebarea.. motiv pt care am dat-o in balarii.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2013
DahliaNoir, utilizator
am citit la organizare dar nu tot,mai am, si acum citesc din civil, la penal nu m-am apucat dar mai este timp, la mine e mai greu ca eu si lucrez deocamdata pt ca am da gand sa renunt pt a putea sa ma pregatesc bine,cred ca mai stau si in iunie si imi dau demisia. acum am scos si eu tematica pt ocuparea posturilor vacante de grefieri cu studii superioare juridice din instantele judecatoresti 2013,la tematica asta te referi tu?
spune-mi daca poti sa ma ajuti cu ce te-am rugat mai sus referitor la problemele din tematica din 2012 ti-am scris mai sus,ti-as fii recunoscatoare daca m-ai putea ajuta,multumesc
Ramona, nu-ti da demisia, ai face cea mai mare prostie, ia-ti concediu medical, de odihna sau fara plata, dar nu renunta la job. Eu m-am pregatit doi ani la rand, lucrand in acelasi timp si a doua oara am picat din prostia mea, nu ca n-as fi stiut. Exista acel moment al examenului in care fie poti da tot, fie zici „stai ca e prea usor, sigur e chichita” si oricat ai visa materia exista riscul sa pici la mustata. Munceste in continuare si daca ai 4 ore de invatat pe zi e ok, avand in vedere ca mai e timp. Eu inca nu m-am apucat pentru SNG 2013, dar in nici un caz nu renunt la job, desi abia astept sa flutur demisia prin nasul unora. Imi iau concediu doua saptamani inainte de examen, maxim o luna, pana acum mi-am luat 2 saptamani. Stiu poate nu sunt exemplul bun pentru ca nu am luat, dar iti spun, ultima data nu am picat ca nu am stiut, am picat cu 14 sutimi ca mi s-au parut prea banale intrebarile, cateva, si am zis, repet, ca e imposibil sa nu aiba acolo ceva - o chichita.
Nu renunta la job decat dupa afisarea listei finale a celor admisi, caci sunt surprize si dupa contestatii (vezi comparativ listele de anul trecut inainte si dupa contestatii).
monia1977 a scris:

(..)a doua oara am picat din prostia mea, nu ca n-as fi stiut. Exista acel moment al examenului in care fie poti da tot, fie zici „stai ca e prea usor, sigur e chichita” si oricat ai visa materia exista riscul sa pici la mustata. (..)am picat cu 14 sutimi ca mi s-au parut prea banale intrebarile, cateva, si am zis, repet, ca e imposibil sa nu aiba acolo ceva - o chichita.

Fix la asta m-am referit si eu. Complicatiile prea mari mai tare te incurca. Eu iti recomand sa te apuci de p penala pt ca e sigura tematica. In 5-6 saptamani o sa se afiseze exam si o sa avem exact tematica de proced.civila. Inveti direct de pe cod ca si cum cel vechi nu ar fi existat.

"Infatisari si dezbateri "nu mai exista in noul cod. Corespondenta in noul cod presupun ca e cap I, sectiunea 1 dispozitii generale. (art 192-193). Exceptiile de procedura acum sunt sub numele de exceptii procesuale si se gasesc la sectiuna a 2a din capitolul II.(art 245-248). Dispozitiile generale privind administrarea dovezilor art 265-268. Asa cred. Noul cod e altceva.. altfel structurat, altfel organizat. Examenul e f strict pe litera de cod.. de pe noul cod trebuie sa inveti asa ca orice are legatura cu vechiul cod nu face decat sa te incurce.
[ link extern ] .
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2013
DahliaNoir, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)