avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
ximi19 a scris:

Conform tematicii din punctul meu de vedere nu intra sectiunea 2 "Persoanele care sunt impreuna reclamante si parate", intra doar Partile si Folosinta si exercitiul drepturilor procedurale, respectiv CAP. II cu Sectiunea I.

Si eu tot asa cred. Invat strict pe tematica pentru ca stiu cat de stricti sunt pe litera codului.

Stiu ca fiecare are ritmul lui si o baza diferita de cunostinte de drept..dar cam cat timp pe zi alocati invatatului?
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2013
DahliaNoir, utilizator
sunt de acord cu tine in privinta partilor nu intra decat sec 1,dar spune-mi te rog, la ce capitol gasesc infatiseri si dezbateri(cap.211-244),exceptii de procedura si exceptia autoritatii de lucru judecat(cap.249-248), precum si dispozitii generale privind administrarea dovezilor(cap.249-246) din procedura inaintea primei instante? Eu am luat ceva dar nu sunt sigura de aceea as vrea sa ma ajutati cu astea.
va multumesc
eu sunt de parere ca este de invatat doar sectiunea care scrie in tematica, nu tot capitolul sau toate sectiunile daca in acel capitol sunt 3 sectiuni.
voi ce credeti?
Nu mi-e f clar care iti este nelamurirea. Cred ca ce ai notat cu cu "cap" in paranteze sunt de fapt articole.
Procedura in fata primei instante este Titlul I din Cartea a II a " procedura contencioasa" si toate articolele indicate de tine intra in Capitolul II "Judecata"
poate nu m-am exprimat eu clar,erau articole, nu capitole cele notate de mine,scuze
as vrea sa ma ajuti sa gasesc subiectele din tematica 2012 din procedura inaintea primei instante(infatiseri si dezbateri,exceptiile de procedura si exceptia autoritatii de lucru judecat, dispozitii generale privind administrarea dovezilor-la ce capitole sunt astea sau nr. articolelor) care, da,este la cartea a II a(procedura contencioasa),titlul I
multumesc,poate ma ajuti tu ca eu am gasit ceva dar nu sun sigura pt ca sunt sub o alta forma in tematica fata de procedura

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)