avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
cerinta era: precizati daca procedura de citare este legal indeplinita in situatia in care citatia emisa la adresa la care locuieste partea civila a fost primita si semnata de sotia acestuia si ce se va dispune pentru termenul urmator cu privire la citarea partii civile.
Eu am cartea lui Udroiu dar nu fisele ci tratatul..si nu scrie nicaieri. Si nici din 291 al1 nu-mi pare ca reiese ca se dispune citarea si la urmatorul termen.
Da, anayana61 asta este cartea de Udroiu... am sa va spun si pagina, ma uit in weekend daca am timp si va spun
dar explica acolo despre calitatea sotului la primirea citatiei.... Eu am gresit la examen luandu-o pe sotie ca reprezentant al sotului si am pierdut 1 punct... pretios de altfel, care m-ar fi dus in primii 120... de asta am zis, ca voi citi cartea asta din scoata in scoarta cand ma voi apuca de procedura penala ca nu se stie ce mai gasesc prin ea...
Da... DahliaNoir si mai toti am scris ca nu se mai citeaza partea la noul termen intrucat citatia a fost inmanata sotiei, ori raspunsul era se citeaza la noul termen intrucat sotia nu este reprezentant nici legal si nici conventional --- explicatia in Fisele lui Udroiu, nu tratatul... fisele au parte teoretica si parte practica, ori raspunsul la aceasta intrebare l-au stiut toti cei care au lucrat ca grefieri...
pff..ce faza. Eu am luat tratatul cu gand ca e mai complet...si totusi in tratat nu scrie.:( Eu cu penalul am probleme ..mi-e mai urat chiar daca e cel vechi pe care l-am mai invatat decat mi-e civilul nou. Am gasit o speta referitoare la subiect [ link extern ]
Nici aici nu e indicata o dispozitie legala deci doar din jurisprudenta puteam sti raspunsul. (drept dovada cei care au lucrat ca grefieri au stiut..asa cum sustine Monia) Concluzia este ca nu e suficient codul.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
DahliaNoir, utilizator
Ati vazut tematica de la ultimul concurs anuntat pe SNG?Se da din noul cod de procedura civila.Daca il au ei......cu siguranta o sa.l avem si noi pentru admitere SNG.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
mary_pitty, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)