avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
buna! anul acesta vreau sa dau la SNG. am citit de pe forum toate comentariile voaste.am si eu cateva nelamuriri. am inteles k la SNG dau doar cei care au studii superioare in dom juridic iar cei care chiar dak au studii superioare dar in alt domeniu si cei cu studii medii trebuie sa mearga la curtile de apel sa sustina examenul? scoala va fi tot la bucuresti? eu sunt din tulcea, trebuie sa merg la curtea de apel constanta pt examen? va rog sa ma ajutati cu rasp.
aurora90 a scris:

buna! anul acesta vreau sa dau la SNG. am citit de pe forum toate comentariile voaste.am si eu cateva nelamuriri. am inteles k la SNG dau doar cei care au studii superioare in dom juridic iar cei care chiar dak au studii superioare dar in alt domeniu si cei cu studii medii trebuie sa mearga la curtile de apel sa sustina examenul? scoala va fi tot la bucuresti? eu sunt din tulcea, trebuie sa merg la curtea de apel constanta pt examen? va rog sa ma ajutati cu rasp.

Pentru admitere la sng trebuie sa ai studii superioare juridice sunt 2 feluri de grefieri cu studii superioare cei care fac cursurile sng si grefieri cu studii medii care nu au studii juridice iar acestia pot da examen direct pe post nu fac sng te intresezi cand apar locuri libere de exemplu in tulcea la tine de obicei ei afiseaza pe site-ul sng cand se scot locuri la concurs si tematica
Cum stati cu invatatul ?! eu am terminat cu pp partea generala :) .......in legatura cu codul ...voi tociti toate articolele ?cum reusiti sa le retineti ? asptept rasp voastre ! Spor la invatat
Daca ai studii medii sau superioare in alta specialitate poti intra ca grefier cu incadrare directa pe post. Depinde si ce specializare au studiile superioare pentru ca de ex o facultate de geografie sau istorie nu -ti foloseste cu nimic in domeniu si singurele posturi pe care le poti ocupa sunt cele pentru studii medii. Concursul se organizeaza de Curtea de Apel de care apartii (in cazul tau CA Constanta) Pentru lamuriri consulta lg 567/2004. Am scos din lege ce consider ca te intereseaza in cazul tau pentru a te lamuri.

Grefierii arhivari şi grefierii registratori care promovează concursul vor efectua un stagiu de specializare de două luni în cadrul ªcolii Naţionale de Grefieri.(art.10 lg 567/2004)
ART. 21
(1) Formarea iniţială se desfăşoară diferit pentru grefierii cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare de altă specialitate şi grefierii cu studii medii.
(2) Pentru grefierii cu studii superioare juridice, durata cursurilor este de 6 luni şi constă în pregătirea teoretică şi stagiu practic.
(3) Pentru grefierii cu studii superioare de altă specialitate sau studii medii, durata cursurilor este de un an şi include pregătire teoretică şi stagiu practic.
(4) Stagiile practice se desfăşoară la instanţele judecătoreşti şi la parchetele de pe lângă acestea.
Stagiul de specializare prevăzut la art. 10 are loc în cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, pentru care au susţinut concursul, sub îndrumarea personalului de instruire al ªcolii Naţionale de Grefieri. (Art.28)

Numirea în funcţie

ART. 33
(1) Poate fi numită în funcţia de grefier persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) are cetăţenia română, domiciliul în România şi capacitate deplină de exerciţiu;
b) nu are antecedente penale, nu are cazier fiscal şi se bucură de o bună reputaţie;
c) cunoaşte limba română;
d) este aptă, din punct de vedere medical, pentru exercitarea funcţiei;
e) are studii superioare de specialitate sau studii medii, cunoştinţe de operare pe calculator sau de dactilografiere;
f) este absolventă a ªcolii Naţionale de Grefieri.
(2) La numirea în funcţia de grefier, pentru îndeplinirea condiţiei prevăzute la alin. (1) lit. e), este necesară absolvirea de studii superioare juridice sau de studii medii. Persoanele care au studii superioare de altă specialitate, altele decât cele prevăzute la alin. (3) şi (4), sunt asimilate celor cu studii medii din punct de vedere al încadrării.
(3) Pentru numirea în funcţia de grefier statistician, pentru îndeplinirea condiţiei prevăzute la alin. (1) lit. e), este necesară absolvirea de studii superioare economice, studii superioare juridice sau studii medii economice.
(4) Pentru numirea în funcţia de grefier documentarist, pentru îndeplinirea condiţiei prevăzute la alin. (1) lit. e), este necesară absolvirea de studii superioare juridice, studii superioare de administraţie publică sau filologice ori studii medii.
ART. 34
Pentru numirea în funcţia de grefier informatician sunt necesare îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 33 alin. (1) lit. a) - d) şi absolvirea de studii superioare de specialitate.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
DahliaNoir, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)