avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
Formarea prin sng este valabila si pt cei care opteaza pt concurs direct pe post, pt ei se face o perioada de 2 luni comparativ cu cei care dau la sng si fac 6 luni.
Iar subiectele de admitere sunt diferite, intra si tu pe site-ul curtii de apel de care apartii si vezi la sectiunea concursuri daca au ceva acolo.
Pentru studii medii admiterea se face direct pe post. Urmeaza o perioada de stagiu tot direct pe post in care esti SI pregatit.

Tematica generala pe 2013 este aici: [ link extern ] .

Apoi trebuie sa urmaresti anunturi privind posturi disponibile si ai mai multe variante de site-uri pt asta:
Direct pe site-ul grefieri.ro: [ link extern ] .
Sau mergi pe site-ul: [ link extern ] .
Ambele site-uri ar trebui sa contina cam aceleasi informatii, dar organizate altfel. Eu recomand totusi grefieri.ro.

Si te mai intereseaza legile care guverneaza activitatea si admiterea si tot pt personalul auxiliar si conex, pe care trebuie sa le si stii pt examen. In primul rand 567/2004, dar si celelalte. Le gasesti pe aici: [ link extern ] .

Si pentru ca am vazut ca e la moda, vezi ca poti posta intrebari pe blogul dlui Danilet, care s-ar putea sa stie mai multe despre acea pregatire, dar eu stiam ca se face dupa admitere si se face pe post(iti explica practic ce ai de facut, stai pe langa cineva, te supravegheaza si etc). Oricum SNG se ocupa si de formarea continua, deci probabil organizeaza niste cursuri si pt grefierii care nu sunt strict cursanti ai SNG, dar clar pe tine te intereseaza concursurile pe post. A, si desigur, poti sa suni la SNG. Cel mai sigur.

Bafta! Daca mai ai intrebari suntem pe aici.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
rosa_weigand, utilizator
Oook , am inteles , multumesc mult pt ajutor :) sunteti foarte draguti , serios , sper sa reusesc sa fac ceva .
Cu multa placere. Si spor la invatat sau la a te hotara daca chiar vrei asta. Cat despre luat facultatea de la capat...sigur ar trebui sa o iei cu totul de la capat? Daca ai absolvit macar un an, ar trebui sa se pastreze si sa dai doar diferente si restante, si se poate merge cu multe restante inainte pana la licenta. Ti-ar putea fi util si daca intri pe post pentru mai tarziu, ca sa urci ca treapta de salarizare, asa ca nu o exclude de tot.
Tocmai asta e .. Ca nu am apucat sa termin nici macar un an... M as fi dus insarcinata la facultate ca nu aveam nicio treaba cu ce zice lumea ...dar nu am avut o sarcina tocmai usoara ...

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)