avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
Eh, pai atunci nu e tocmai luat de la capat. Sotul meu a facut 2 ani de facultate si a trebuit sa se lase, apoi s-a apucat de alta cu totul. E adevarat ca noi deocamdata nu avem copii mici, dar daca asta iti doresti si daca ai avea posibilitatea, poti sa faci o facultate. Drumul cu facultatea de drept nu e tocmai unul usor, sunt alte facultati care sunt ceva mai usoare si care iti asigura cam la fel de mult un loc de munca, dar trebuie sa studiezi un pic problema, sa vezi ce ti se mai potriveste acum. Pana la urma ce faci pt tine e si pt binele familiei tale.

Iar pt o pregatire scurta, sunt cursuri de calificare scurte, gen resurse umane, contabilitate primara, si sa nu mi-o ia nimeni in nume de rau, dar si de cosmetica si etc, care pe mine m-au tentat de ex, pt ca imi placea si la momentul ala nu aveam sanse la un post in domeniul juridic, iar intr-un salon de frumusete se castiga pe la 1500 lei, nu stiu daca cu sau fara bacsis, dar poate concura cu salariul de grefier cu studii medii pt o vreme macar. Plus ca drumul pana acolo e mult mai scurt si fara bataie de cap. Sunt multe scoli care ofera cursuri si diplome pe tot felul de domenii.
Acum spun asta doar ca o parere personala, pt ca pe piata asta de munca astea sunt gandurile care mi-au trecut MIE prin cap, dar sunt multe posibilitati in functie de ce cauti.

Si inca ceva, daca ai noroc de post, pe resurse umane e mai greut sa gasesti de ex, uneori stai 1 an pe practica, dar poti sa intri sa lucrezi intr-un domeniu pe prima treapta, si sa faci scoala mai multa pe parcurs, si poate fi si la frecventa redusa la unele facultati(vezi sa aiba acreditare si pe asta, titu de ex are, spiru nu are decat pt zi). Si dreptul e cam asa, intri pe studii medii ca grefier, faci scoala pe parcurs, dar nu e singurul domeniu. Iar ma dau exemplu, eu daca ar fi sa dau timpul inapoi, as fi ales altceva, dar pe de alta parte eu am ajuns la drept din intamplare, nu din pasiune.
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2013
rosa_weigand, utilizator
Mda... Eu ma inscrisesem din pasiune .. Dar ma rog , evident , a fost mai important copilul . Multi m au contestat ca am facut o greseala , ca e prea devreme ... Ma crezi ca nu mi a pasat? E cea mai mare realizare a mea ... Stiu ca poate pare stupid sau mediocru .. O sa intelegi tu cand va veni si momentul vostru :)

Cat despre ... Habar nu am ce o sa fac , dupa 3 ani de stat cu copilul acasa , inchipuieti ca sunt amortita rau , mi ar fi placut tot pe juridic sa ma duc .. Dar e f mult de luat in calcul ... Alte domenii .. In cel mai rau caz contabilitate ... Cosmetica.. Mmmmnu...
Ce e ciudat e ca atunci cand am terminat liceul si aveam o mie de optiuni ma simteam foarte puternica si independenta .. Acum e total altfel... Acum ma simt mica si powerless cumva.
Nu am zis nicio clipa ca nu te inteleg. Stiu foarte bine cum e sa fii pus in situatia ta. Iar noi acum am incercat, n-a fost sa fie, o sa luam o pauza cu incercatul si apoi sper sa se intample. Daca ai avut posibilitatea sa iei decizia sa ai un copil mai devreme, felicitari! Daca ai avut curajul in ciuda motivelor de frica, din nou, felicitari! Cred ca noi doua am fost poate chiar in exact aceeasi situatie, foarte multe optiuni, ales una profesional, ales una privind familia, si acum intamplator amandoua suntem la rascruce de drumuri. Per total am ales invers una fata de cealalta si suntem in aceeasi situatie acum.
Daca POTI, fa ce iti doresti si atunci drumul fie lung si greu tie nu o sa ti se para asa, decat...in examene. Poti sa te inscrii la FR si sa iti fie mai usor. Copilul nu e o piedica, e ceva in plus de luat in considerare. E si un motiv in plus sa lupti.
Eu cand am ales drumul meu, nu era nimic si nimeni care sa imi permita sa iau drumul luat de tine, daca intelegi ce spun. Ba chiar ar fi fost dezastruos.
Multumesc...
E ingrozitor , dar iti spun si de ce .. Habar nu am ce sa fac !
Si nici nu o sa ai. O sa faci o lista, si o sa alegi ce se poate. Asta e viata. Sigur, mintea ta o sa excluda din start ce nu vrei, si o sa ramana ce s-ar putea sa vrei, apoi o sa le iei pe rand dupa cate sanse ai sa si reusesti. Dar tine cont ca poti incerca mai multe, nu e o limita, trebuie doar sa nu te grabesti cu ele.
Eu cand am terminat facultatea am facut o lista cu vreo 10 optiuni cu ce ar putea sa urmeze, din domeniul meu si din altele. Am ales sa fac si un master totusi(desi toti spuneau ca nu e necesar) si cand sa ma inscriu, asteptasem prea mult si erau ocupate locurile, asa ca m-am inscris la altul si asta a fost. Nu stiu daca a fost mai bun, dar cred ca mie mi-a fost mai convenabil.

PS: la FR la facultatea de drept si la master(la zi), media de varsta era peste 30 de ani, aveam destui colegi de peste 50 de ani chiar. Pentru tine chiar nu e tarziu, faptul ca sunt puse in alta ordine lucrurile din viata ta iti confera doar o alta perspectiva. Bunica mea a facut exact ca tine, exact cu dreptul, la 19 ani a ramas gravida, a renuntat la facultatea de drept si a devenit invatatoare sau educatoare(am uitat acum). Erau totusi alte vremuri, alte posibilitati.

PPS: Iar daca te hotarasti ca vrei totusi o facultate dar nu stii care, uita-te la materiile din tp scolii, daca nu le suporti, nu o sa iti placa deloc. Asta e un sfat general din punctul meu de vedere, nu alege dupa titlul scolii sau dupa ce titlu o sa ai dupa, intai uita-te ce se face in scoala pentru ca sunt cativa ani in care va trebui sa stii tot ce spune acolo, in conditiile in care tu acasa ai treaba, asa ca numai cu ceva placere in a studia materiile respective o sa poti sa faci fata.
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2013
rosa_weigand, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)