avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
M-am uitat pe regulamentul CSM 185/2007 şi dacă -l citeşti cu atenţie nu scrie nicăieri că proba practică pt. grefierii arhivari se adună la cea de cunoştinţe juridice; asta au inventat-o unele curţi de apel. Vreau să vă mai spun ceva . Aţi văzut că la CA BACÃU la sfârşitul lunii februarie a fost concurs pt.ocuparea a 3 locuri de grefieri la Tribunalul Bacău ? Acest anunţ nu a fost postat pe site-ul curţii deloc, l-am văzut târziu pe site-ul SNG iar acolo-puteţi să vă uitaţi-era publicat greşit încât te inducea în eroare.
Ba da scrie. la art. 12 alin. 2 din HCSM nr. 185/2007, pentru a fi declarati admisi la proba practica eliminatorie , candidatii trebuie sa obtina cel putin nota 7. Nu se admit contestatii....Eu am luat 6.5 dar nu stiu pt ce am fost depuncat si ce anume puncteaza ei. Eu la CA Mures am participat la concurs in noiembrie. Citeste si art. 17, acolo scrie mai exact de faptul ca se face media.
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2013
Maryus_fzr, utilizator
Stirbat, anuntul pentru concursul la CA Bacau a fost pus pe site-ul de la Bacau doar in prima zi ATAT.Eu am vazut chiar in prima zi, prima data pe site-ul SNGului si apoi am intrat repede pe site-ul de la CA Bacau si noroc ca am salvat toate cerintele si tematica. A doua zi am intrat pe site-ul CA BAcau de pe telefon si am reusit sa vad anuntul, insa cand am ajuns acasa si iar m-am uitat pe site de pe calculator surpriza, nu era nici un anunt postat..deci de pe telefon puteam sa vad, de pe calculator nu. Am sunat la Bacau si le-am spus ca nu regasesc anuntul pe site si ca l-am vazut pe SNG si cei de la Bacau mi-au zis ca nu stiu sa ma uit pe site:))))))ca sigur e postat pe site, dar bineinteles ca nu era nimic. (la proba practica de la Bacau am mai discutat cu cateva persoane care mi-au relatat acelasi lucru fara macar sa fiu eu cea care sa pomeneasca acest lucru)
Am participat la concursul pe post de la Bacau insa e mafie pe fata...ne-au ars la punctaj rau de tot...adica chestiile importante erau notate cu 0.5 sutimi si chestiile nesemnificative cu cate 2 puncte fiecare...daca nu te arde la subiecte te arde la punctaj ....daca nu ai relatii in interior nu iei concursul CLAR si asta e valabil oriunde in tara asta la orice concurs pe post...inclusiv eu am facut parte din categoria celor care inca mai credeau ca totul e "pe bune" ca sa zic asa, insa dupa acest concurs m-am trezit serios la realitate...eu nu voi mai participa la nici un concurs pe post NICIODATA.Singura sansa mai ramane SNG-ul!!!
Invatam luni de zile, ne facem sperante ca vom lua concursul pe post si intotdeauna iau cei care au relatii si care cotizeaza bani in buzunarul lor!!!
Ma dezgusta cand vad ca nu ii pune nimeni la punct, ca nu ii controleaza nimeni si ca mereu cei care organizeaza astfel de concursuri la curtile de apel sustin in gura mare ca este un "concurs transparent" aduc plicuri sigilate si stampilate si ne mai pun pe noi sa deschidem plicul ca nu cumva sa credem ca se fac aranjamente!

Asta e parerea mea personala si sincera.Spor tuturor la invatat pentru SNG!
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2013
Alyna23aug, utilizator
Este cineva din Neamt care se pregateste pentru examenul de admitere SNG din septembrie 2013?
ªi eu am participat la concurs, la Bacău, dar am avut marea neşansă să fiu respinsă la proba practică. E adevărat, cei de la Bacău sunt foarte zgârciţi cu informaţiile de pe site...o fi şi asta o strategie.. Eram curioasă să văd şi eu subiectele, credeam că afişează un barem ceva, dar nimic. Văd că au afişat tabelul cu notele, la studii superioare notele au sărit de la 9 la 6, au fost două note de 9 şiceva şi apoi direct 6, mă rog... A fost grilă sau sinteză? Ce v-a dat?

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)