avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Încãlcarea unui ordin judecãtoresc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Încãlcarea unui ordin judecãtoresc

Am fost dat în judecată de Asociaţia de Proprietari, a câştigat asociaţia, iar în hotărârea judecătorească scrie că trebuie să achit 22.119 RON, din care 21.534,4 cote întreţinere şi 584,60 RON penalităţi întârziere ([ link extern ] ?
Cel mai recent răspuns: CiprianBirtea , utilizator 22:16, 6 Martie 2024
V-ati gasit sa raspundeti dupa 10 ani ??

daca a scazut cum ati spus:

Acum doi ani am avut circa 2700 restanță și nu am plătit tot odată. Mi s-a scăzut factura cea mai veche și penalitățile acesteia, apoi următoarea factură și penalitățile aferente acesteia.

inseamna ca a procedat corect.
Se scade luna cea mai veche si restanta aferenta ei adica pe scurt ordinea in care s-au nascut.

Daca dv spuneti ca :
Eu intenționam să plătesc restul sumei treptat.

inseamnaca nu va dati seama ce spuneti.
Cat achitati dv treptat se fac alte penalizari pana se dubleza suma luna si se opreste.
Dar intre timp se adauga alte luni de intretinere si tot asa.

Ca sa terminati achitati tot odata si asa scapti. Altfel vi se pare ca nu se mai termina.

Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2023
w_v_w_v, utilizator
Nu a procedat corect. El a scăzut toate penalitățile, inclusiv cele aferente lunii celei mai recente, până la 0 (zero), apoi a scăzut suma care a rămas din facturi ori el trebuia să scadă factura cea mai veche și penalitățile aferente acesteia, apoi următoarea factură și penalitățile aferente acesteia ș.a.m.d. . Mai mult, el trebuia să scadă doar facturile și penalitățile pentru care m-a dat in judecată din suma plătită la executor. Restul facturilor trebuia să le plătesc eu separat la administrație, nu la executor. E ca și cum aș intra cu mașina în casele a 2 oameni și aș avea de plătit unuia 5000 și altuia 7000 și i-aș plăti la executir dar mi s-ar scădea 3000 din datoria către unul din proprietari și 9000 din cea pentru celălalt, ceea ce e aiurea. Dacă instanța decide că eu trebuie să-i dau la A 5000 și lui B 7000 și eu plătesc aceste sume la executor, normal este ca aceste sume sa fie scăzute din obligațiile meke față de reclamanții A și B și nu altele. Mai mult, după ce am fost dat în judecată, administratorul a refuzat să-mi primească plata pentru facturile curente, pentru care nu fusesem dat în judecată. De ce îmi mai punea penalități din moment ce nu mă lăsa să plătesc? Cum se poate considera că sunt în întârziere din moment ce eu intenționam să plătesc și veneam la administrator cu bani iar el îi refuza.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2024
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii intretinere, verificarea stingerii BeYourSelf BeYourSelf Buna ziua, Am avut ceva probleme si am ramas in urma cu plata intretinerii.In momentul de fata am de plata 12712,98 lei reprezentand 7682,04 cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Cum se sting datoriile la plata intretinerii dupa o hotarare judecatoreasca? Gloria S Gloria S In urma unei hotariri judecatoresti s-a admis in parte cererea asociatiei de proprietari (pe ultimii 3 ani, restul fiind prescris), proprietarul fiind obligat ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de locatari pgo pgo Am fost data in judecata pentru restante la intretinere, intre timp am achitat din restante ( 5 cote din cele 7 restante) desi nu sunt de acord cu cotele ... (vezi toată discuția)