Ba da, instanța a hotărât exact cât să plătesc la cotele de întreținere și exact câte penalități. Asta trebuia să scadă administratorul, iar restul trebuia să plătesc la administrator. Eu intenționam să plătesc restul sumei treptat. Indignarea mea era că, din cauză că mi-a scăzut greșit, s-au calculat penalități dintr-o sumă mult mai mare.
pop_m a scris:
Pai la momentul deschiderii actiunii (inteleg 1 august 2011) aveati de platit acei 22.000 (21500 chelt_500 penalitati).
Judecatorul nu s-a pronuntat asupra obligatiei dumneavoastra de a va plati cheltuielile, obligatia respectiva exista, ci a asupra dreptului asociatiei de a-si recupera acea suma in mod fortat (scuze daca nu folosesc o formulare corecta dpdv juridic). Adica asociatia, pe baza acelei hotarari, putea veni cu executorul sa va ia lucrurile din casa si sa le vanda, ca sa isi recupereze sumele in cauza.
In continuare obligatia dumneavoastra de a plati datoriile fata de asociatie exista, pentru toate sumele care au fost afisate pe panoul de cheltuieli, inclusiv restante, nu doar pentru cele pe care s-a pronuntat instanta
V-o spun nu din punct de vedere al unui jurist (sunt inginer) ci din punctul de vedere al unei persoane care a activat ca presedinte de asociatie o perioada de cativa ani.
In continuare, daca dumneavoastra aveti de gand sa va aduceti cheltuielile la zi cat mai repede, personal nu vad ce importanta are daca suma achitata pana acum a stins factura de apa, aia de gunoi, lumina pe scara sau restantele. Singura justificare pentru indignarea dumneavoastra o vad in cazul in care nu doriti sa va aduceti cheltuielile la zi, si intentionati sa platiti doar suma pe care s-a pronuntat judecatorul, caz in care v-ar conveni sa vi se scada cat mai mult din facturi, la sumele de penalizare necalculandu-se penalizare (parca, desi nu sunt sigur)