avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Încãlcarea unui ordin judecãtoresc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Încãlcarea unui ordin judecãtoresc

Am fost dat în judecată de Asociaţia de Proprietari, a câştigat asociaţia, iar în hotărârea judecătorească scrie că trebuie să achit 22.119 RON, din care 21.534,4 cote întreţinere şi 584,60 RON penalităţi întârziere ([ link extern ] ?
Cel mai recent răspuns: CiprianBirtea , utilizator 22:16, 6 Martie 2024
elga50 a scris:

Trebuie sa vi se scada asa cum este in hotararea judecatoreasca: 21.500 din restantele de baza si 500 din penalizari. Nu altfel.

Soluția aceasta este discutabilă.

Hotărârea respectivă se referea la datoriile și penalitățile dovedite la momentul judecării cauzei.
Prin acea hotărâre instanța nu a avut intenția de a-l oblige pe debitor la plata acelor debite înaintea datoriilor acumulate ulterior.

Cel mai simplu ar fi ca debitorul din cauză să dea în judecată asociația și să aștepte decizia instanței.

Sunt chiar curios de opinia judecătorului. :)
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2013
Patrick_, utilizator
Pai asta a si platit utilizatorul, exact sumele catre asociatie pentru care a fost dat in judecata.
Judecatorul a spus cum se imparte suma totala de plata si asa si trebuie operata in debitele restantierului, nu altfel impartite.

Ca el mai are si alte sume restante ulterioare hotararii judecatoresti, asta e alta problema si se rezolva intre restantier si asociatie. Pentru aceste sume ulterioare nu a fost dat in judecata.
Solicitati asociatiei sa va comunice pe ce perioada(luni)au fost stinse datoriile(atat cele la cotele de intretinere cat si penalitatile) Atunci va veti da seama daca asociatia a respectat dispozitiile judecatoresti.Oricum sunt aproape sigur ca administratorul v-a sters datoriile cele mai vechi.
Nu le-a respectat. Eu am fost dat în judecată pentru facturi pe o anumită perioadă. Am plătit la executor pentru că nu am avut bani până atunci și am vândut casa tatălui meu de la Caransebeș moștenită de la părinții lui. Ideea este că am plătit suma menționată în hotărâre la executor. Administratorul trebuia să scadă fix ce scria pe hotărârea judecătorească. Iar restul trebuia să plătesc la administrator. El a scăzut penalitățile până la zero și din cotele de întreținere diferența până la suma plătită de mine la executor.

ovi47 a scris:

Solicitati asociatiei sa va comunice pe ce perioada(luni)au fost stinse datoriile(atat cele la cotele de intretinere cat si penalitatile) Atunci va veti da seama daca asociatia a respectat dispozitiile judecatoresti.Oricum sunt aproape sigur ca administratorul v-a sters datoriile cele mai vechi.

Eu vroiam să aduc cheltuielile la zi, dar scăzându-mi greșit, îmi punea lunar penalități la o sumă cu aproape 10000 de lei mai mare, deci penalități mai mari.

pop_m a scris:

Pai la momentul deschiderii actiunii (inteleg 1 august 2011) aveati de platit acei 22.000 (21500 chelt_500 penalitati).
Judecatorul nu s-a pronuntat asupra obligatiei dumneavoastra de a va plati cheltuielile, obligatia respectiva exista, ci a asupra dreptului asociatiei de a-si recupera acea suma in mod fortat (scuze daca nu folosesc o formulare corecta dpdv juridic). Adica asociatia, pe baza acelei hotarari, putea veni cu executorul sa va ia lucrurile din casa si sa le vanda, ca sa isi recupereze sumele in cauza.
In continuare obligatia dumneavoastra de a plati datoriile fata de asociatie exista, pentru toate sumele care au fost afisate pe panoul de cheltuieli, inclusiv restante, nu doar pentru cele pe care s-a pronuntat instanta
V-o spun nu din punct de vedere al unui jurist (sunt inginer) ci din punctul de vedere al unei persoane care a activat ca presedinte de asociatie o perioada de cativa ani.

In continuare, daca dumneavoastra aveti de gand sa va aduceti cheltuielile la zi cat mai repede, personal nu vad ce importanta are daca suma achitata pana acum a stins factura de apa, aia de gunoi, lumina pe scara sau restantele. Singura justificare pentru indignarea dumneavoastra o vad in cazul in care nu doriti sa va aduceti cheltuielile la zi, si intentionati sa platiti doar suma pe care s-a pronuntat judecatorul, caz in care v-ar conveni sa vi se scada cat mai mult din facturi, la sumele de penalizare necalculandu-se penalizare (parca, desi nu sunt sigur)

Alte discuții în legătură

Datorii intretinere, verificarea stingerii BeYourSelf BeYourSelf Buna ziua, Am avut ceva probleme si am ramas in urma cu plata intretinerii.In momentul de fata am de plata 12712,98 lei reprezentand 7682,04 cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Cum se sting datoriile la plata intretinerii dupa o hotarare judecatoreasca? Gloria S Gloria S In urma unei hotariri judecatoresti s-a admis in parte cererea asociatiei de proprietari (pe ultimii 3 ani, restul fiind prescris), proprietarul fiind obligat ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de locatari pgo pgo Am fost data in judecata pentru restante la intretinere, intre timp am achitat din restante ( 5 cote din cele 7 restante) desi nu sunt de acord cu cotele ... (vezi toată discuția)