Am fost dat în judecată de Asociaţia de Proprietari, a câştigat asociaţia, iar în hotărârea judecătorească scrie că trebuie să achit 22.119 RON, din care 21.534,4 cote întreţinere şi 584,60 RON penalităţi întârziere ([ link extern ] ?
Stimate domn, indiferent dacă am plătit la Asociaţie sau la executor, suma pe care trebuie s-o plătesc este suma pe care Asociaţia mi-a cerut-o la Judecătorie! Asociaţia mi-a cerut 21.500 cote întreţinere şi 500 penalităţi. Asta scrie negru pe alb pe hotărâre. Am plătit totul la executori, iar de acolo Asociaţia a primit sumele menţionate mai sus. Nu trebuia să le scadă din total? Când am plătit era afişată factura pe noiembrie 2012:
Nu contează. Alea au rămas la executor, respectiv avocat. Asociaţia n-a adăugat pe factură decât cheltuielile de judecată pe care le-am plătit pe lângă sumele mai sus menţionate. E vorba de 3.000 lei, care au fost puşi la cote întreţinere, şi deci care trebuie scăzuţi tot de acolo. Restul nu priveşte asociaţia.
Pai la momentul deschiderii actiunii (inteleg 1 august 2011) aveati de platit acei 22.000 (21500 chelt_500 penalitati).
Judecatorul nu s-a pronuntat asupra obligatiei dumneavoastra de a va plati cheltuielile, obligatia respectiva exista, ci a asupra dreptului asociatiei de a-si recupera acea suma in mod fortat (scuze daca nu folosesc o formulare corecta dpdv juridic). Adica asociatia, pe baza acelei hotarari, putea veni cu executorul sa va ia lucrurile din casa si sa le vanda, ca sa isi recupereze sumele in cauza.
In continuare obligatia dumneavoastra de a plati datoriile fata de asociatie exista, pentru toate sumele care au fost afisate pe panoul de cheltuieli, inclusiv restante, nu doar pentru cele pe care s-a pronuntat instanta
V-o spun nu din punct de vedere al unui jurist (sunt inginer) ci din punctul de vedere al unei persoane care a activat ca presedinte de asociatie o perioada de cativa ani.
In continuare, daca dumneavoastra aveti de gand sa va aduceti cheltuielile la zi cat mai repede, personal nu vad ce importanta are daca suma achitata pana acum a stins factura de apa, aia de gunoi, lumina pe scara sau restantele. Singura justificare pentru indignarea dumneavoastra o vad in cazul in care nu doriti sa va aduceti cheltuielile la zi, si intentionati sa platiti doar suma pe care s-a pronuntat judecatorul, caz in care v-ar conveni sa vi se scada cat mai mult din facturi, la sumele de penalizare necalculandu-se penalizare (parca, desi nu sunt sigur)
Nu se pune problema ce vrea sau nu vrea utilizatorul, ci intreaba daca scaderea sumei achitate pana in prezent trebuie sau nu sa se faca conform hotararii judecatoresti si nu asa cum vrea administratorul.
Trebuie sa vi se scada asa cum este in hotararea judecatoreasca: 21.500 din restantele de baza si 500 din penalizari. Nu altfel.