avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Încãlcarea unui ordin judecãtoresc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Încãlcarea unui ordin judecãtoresc

Am fost dat în judecată de Asociaţia de Proprietari, a câştigat asociaţia, iar în hotărârea judecătorească scrie că trebuie să achit 22.119 RON, din care 21.534,4 cote întreţinere şi 584,60 RON penalităţi întârziere ([ link extern ] ?
Cel mai recent răspuns: CiprianBirtea , utilizator 22:16, 6 Martie 2024
CiprianBirtea a scris:
E aiurea: de ce să plătesc o sumă pentru care nu am fost dat în judecată?

Pentru ca asa este logic si firesc pe aceasta planeta.
Oamenii platesc pentru ceea ce consuma. Platesc in momentul cumpararii, la anumite termene, conform intelegerilor, conform contractelor, obiceiurilor s.a.m.d.
Obligarea prin instanta a efectuarii platii este doar o exceptie!
Iar firesc nu este să plătesc începând cu cea mai veche factură? Nu e normal să plătesc facturile pentru care am fost dat în judecată? ªi după aia restul?Adică dacă am fost dat în judecată şi obligat să plătesc datoria de la data de 01.08.2011, nu asta am plătit la executor? Deci nu asta trebuia administratorul să scadă din factură? Păi dacă se scad doar penalităţile eu nu mai ajung niciodată să plătesc întreţinerea! Vai de capul celui care a dat o asemenea lege idioată! Eu ştiu că un ordin judecătoresc trebuie respectat. Iar ordinul spune clar să plătesc 500 penalităţi şi 21.500 întreţinere. Eu nu asta am plătit?????
CiprianBirtea a scris:

E aiurea: de ce să plătesc o sumă pentru care nu am fost dat în judecată?

Aiurea este întradevăr să fiți dat în judecată pentru plata cheltuielilor la întreținere.
Normal ar fi să le plătiți fără să fiți dat în judecată...

Până la urmă, după „logica” D-voastră ajungem să nu mai plătim decât ceea ce se dispune prin hotărâre judecătorească... iar în rest, tot ceea ce consumăm să ni se pară „aiurea” să mai plătim... ;)

Nu e vorba de asta, stimate domn. e vorba că eu una plătesc şi administratorul alta scade. Orice om este obligat să plătească facturile. Altfel creditorul are dreptul de a-l da în judecată pentru restanţele al căror termen scadent este depăşit cu peste 90 de zile. Dar dacă eu am fost judecat pentru facturile din perioada 01.10.2007-01.08.2011 şi obligat de instanţă să le plătesc, am plătit suma prevăzută de hotărârea judecătorească, nu înseamnă că am plătit facturile prevăzute de acea hotărâre judecătorească? Adică cele din perioada 01.10.2007-01.08.2011? Nu înseamnă că Asociaţia de Proprietari să-mi scadă acele facturi prevăzute de acea hotărâre? Nu pe alea le-am plătit la executor?
CiprianBirtea a scris:
Nu pe alea le-am plătit la executor?

Pai este normal sa platiti la executor?
Executorul a administrat asociatia, a asigurat furnizarea apei, a caldurii, curatenia, gestionarea...?
Asociatia prin administrator, presedinte, comitet, cenzor... au facut toate acestea, iar dumneavoastra trebuia sa platiti la asociatie si nu la executor.
Nu putem discuta si beneficia de normalitate in aceste conditii, ci de executare silita, ceea ce inseamna o exceptie de la normalitate.
Dar, asa cum asociatia a actinat in instanta, aveti oricand deschisa calea in justitie si va puteti judeca si pentru acest lucru cu asociatia.
Faceti o mica socoteala si vedeti ce suma ar fi trebuit sa platiti direct la asociatie cu o zi inainte de a va da in judecata si ce sume trebuia sa platiti dupa judecata. La cele datorate asociatiei suportati si cheltuielile de judecata, poate si onorariul expertului daca ati solicitat expertiza plus cheltuielile de executare pentru ca ati lasat ca asociatia sa apeleze la executor in loc sa platiti direct la asociatie.
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Datorii intretinere, verificarea stingerii BeYourSelf BeYourSelf Buna ziua, Am avut ceva probleme si am ramas in urma cu plata intretinerii.In momentul de fata am de plata 12712,98 lei reprezentand 7682,04 cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Cum se sting datoriile la plata intretinerii dupa o hotarare judecatoreasca? Gloria S Gloria S In urma unei hotariri judecatoresti s-a admis in parte cererea asociatiei de proprietari (pe ultimii 3 ani, restul fiind prescris), proprietarul fiind obligat ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de locatari pgo pgo Am fost data in judecata pentru restante la intretinere, intre timp am achitat din restante ( 5 cote din cele 7 restante) desi nu sunt de acord cu cotele ... (vezi toată discuția)