avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune :la notar sau in instanta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune :la notar sau in instanta?

Suntem 5 mostenitori pe un titlu de proprietate cu mai multe terenuri.O parte din terenuri au fost vandute anterior fara iesire din indiviziune(impreuna), ramanand acum sa facem iesirea din indiviziune la un teren de 6000 mp intravilan.
S-a facut cadastrul terenului urmand sa facem dezlipirile pe loturi.
Nu stim ce cale este mai economica si mai repede de rezolvat-la notar sau in
instanta.Cadastristul spune ca nu poate dezmembra decat cate 3 loturi odata
altfel trebuie facut PUG(sau PUZ):(
si ca trebuie facut de un arhitect, bani multi si mult timp pierdut.Tot cadastristul ne-a propus o mediere si apoi instanta de judecata ca fiind mai economica si
cu finalizare mai repede decat la notar.Dar noi ne gandim ca si la mediator si la instanta tot trebuie cadastru, trebuie taxa de timbru, onorariu avocat, TERMENE
si iar TERMENE...
V-as fi recunoscator daca Dvs. mi-ati da o solutie in aceasta dilema
Multumesc anticipat.=D>
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
jon53, utilizator
Buna ziua !

Numele meu este Dan si am o intrebare referitoare la iesirea din indiviziune. Bunicul meu impreuna cu sora vitrega decedata sunt impreuna pe un titlu de proprietate care cuprinde cateva terenuri agricole.
Acum, sora vitrega decedata are 2 fii, care au pornit o actiune la judecatorie, prin care solicita iesirea din indiviziune, vor jumatate din tot ce este pe titlu. Pentru toate terenurile de pe titlu, bunicul meu a platit toate taxele mai bine de 10 ani.

Ce se intampla daca bunicul nu depune intampinarea in termenul prevazut ?
Care poate fi solutia judecatorului in acest caz ? Poate dispune impartirea tuturor terenurilor in parti egale ? Poate fi obligat bunicul sa imparta totul in mod egal?

Pe acest titlu se afla si terenul pe care este construita si casa bunicului.

Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri byatn byatn Sunt mai multi frati pe titlul de proprietate fapt care a generat controverse privind momentul de vanzare al terenurilor mostenite, atat si preturile; unii ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral cu vanzaare DanielAl DanielAl Am de rezolvat următoarele obiective: I. Partajul unor terenuri, în bună înţelegere, între 5 moştenitori fraţi|/surori din care 4 în viaţă şi 3 ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune elena_1234 elena_1234 Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: tatal meu apare pe un act de proprietate teren alaturi de un frate si o sora(decedata). Noi nu am ... (vezi toată discuția)