avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Copilul minor poate fi luat impotriva vointei pentru a ...
Discuție deschisă în Executare silită

Copilul minor poate fi luat impotriva vointei pentru a respecta hotararea judecatoreasca

Buna ziua,
Doresc sa stiu ce se poate intampla si cum sa fac sa respect si legea dar si vointa copilului.Fetita mea de 7 ani, care imi este incredintata mie, este obligata de lege sa plece cu tatal 2 sambete pe luna de la 10 la 18.00.Tatal care nu a cautat-o in ultimele 8 luni, apare la usa cu verdictul la ora 12.00, cu o doamna in calitate de martor si sustine ca a venit sa ia copilul.Precizez ca fetita este un copil din afara casniciei, ca tatal bilogic nu a stat cu ea niciodata mai mult de 20 de min si ca a vazut-o de max 10 ori in acesti 7 ani.Pensie alimentara plateste de 3 ori pe an, cand doreste doar.Cat timp a avut dreptul sa o viziteze samb de samb dar la domiciliul meu nu a venit decat de 10 ori in 7 ani facand si atunci scandal in cateva minute pe care le statea in timpul vizitei, dar acum cand a primit dreptul de a o lua de la domiciliul meu a venit imediat.Precizez ca este un om foarte violent, am dovada de la IML, este violent fizic dar mai ales verbal in prezenta fetitei, motiv pentru care cea mica nu doreste sa stea impreuna cu el nici macar o clipa si nu doreste sa stea in preajma lui.In timpul procesului, fetitei i-a fost facuta expertiza psihologica din care a reiesit ca tatal este un discomfort pentru ea si ca trebuie sa incerce treptat sa o "cucereasca
'.In loc sa incerce sa se apropie de ea, tatal bilogic a venit cu martora sa o ia de la domiciliul meu conform programului stabilit de instanta, si cand fetita a refuzat mi-a spus clar ca are martori si se va adresa politiei.Copilul nu il cunoaste, acest barbat nu a stat niciodata cu noi, noi nu am locuit niciodata impreuna, nu cunoaste nevoile copilului si nici nu il intereseaza sa le cunoasca si asa cum mi-a marturisit da doar o lupta cu mine, pentru ca l-am acuzat penal cand am fost batuta si copilul este doar o victima si doreste doar sa se razbune prin copil.Ce pot face ca sa nu am probleme cu legea dar sa respect si decizia copilului de a nu pleca cu tatal biologic?Precizez ca fetita este traumatizata de ziua de samb, plange foarte rau, face crize de spasmul hohotului de plans datorita acestei situatii si ma implora samb sa plecam de acasa ca sa nu o poata lua.Va rog, daca se poate sa-mi dati un sfat ce pot sa fac si la ce ma pot astepta legal daca nu se va indeplini hotararea judecatoreasca si fetita nu va pleca cu el si nu va accepta nici o alta expertiza sau consiliere psihologica deoarece refuza sa mai mearga sau sa mai vb cu psihologi si nu doresc sa o fortez mai mult decat am facut-o deja?
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
alexa70, utilizator
@maya
Ceea ce descrieti dvs. pentru mine e deja-vu. Oricum vine cu acea frecventa, dar vrea sa smulga copilul de langa mama. Si instanta i-a dat, ca a cerut. Fara a tine cont de nici o proba. Fara a tine cont ca minorul s-a zbatut, a plans, nu a vrut sa mearga cu el. fara a tine cont de ceea ce au spus psihologii la executarea silita.Acum, ne rade in nas.

@darida
Din nefericire, nu sunteti judecator.
Găzduirea copilului pe perioadă determinată presupune ca acesta să locuiasca temporar la o anumită adresă.

Poate nu ati citit o postare anterioara, unde userul se necajea de solutia instantei: tatal poate lua minorul peste noapte la o locatie din Romania aleasa de el.

Deci, atentie! nu adresa, nu locuinta, ci locatie!!
Multumesc frumos.Dupa cum am mai spus a fost un raspuns la dosar dat de catre psihologul dat de catre instanta in care s-a spus clar ca pentru copil in momentul de fata tatal este un disconfort, ca trebuie sa incerce tatal gradual sa cladeasca o relatie amiabila cu fetita si intai sa ne rezolvam tensiunile ( avand in vedere ca el mereu vine cu scandal si injuraturi la usa), si abia dupa ce toate acestea se rezolva si el invata programul si necesitatile fetitei sa se puna in aplicare programul de vizitare numai ca instanta nu a tinut cont si acesta este finalul , in care trebuie sa accepte copilul sa fie luat de tata si dus dzeu stie unde.Eu nu acuz ca toti barbatii sunt asa, pentru ca personal cunosc tati minunati care au grija de copii si se comporta extraordinar dar nu toti sunt asa din pacate, iar copii au de suferit din aceasta cauza.Si cred ca orice parinte stie ca daca ii spui unui copil sa nu faca ceva exact acel ceva il va face deoarece asa reactioneaza copii asa ca nu am nici cum si nici de ce sa manipulez copilul pentru ca atata timp cat vede singura cum tatal biologic injura si face scandal, nu simte normal nici o mare fericire sa il vada.Plus ca eu incerc sa inteleg ce am de facut pentru linistea fetitei mele nu sa ma eschivez de la ceva.
In opinia mea toate aceste conflicte nu ar exista daca acei parinti cu care minorii isi petrec mai mult timp, (de obicei mamele)" pt ca ele au toate drepturile legale si morale din lumea asta asupra minorilor",nu ar influenta negativ minorii inpotriva celuilalt parinte , de regula tatal! Desi multe dintre aceste asa zise mame traumatizeaza minorii profitand de timpul mare petrecut cu minorii dau vina tot pe "nenorocitul" de tata invocand tot felul de scuze si acuzatii,,de ce mereu oaia neagra in viata copiilor este tatal, are dreptul sa-si vada si el puiul macar 2 zile pe luna. considerati ca este normal sa faceti tot posibilul sai luati si acele 2 zile si atunci va mirati ca anumiti tatici devin violenti fizic si verbal. Am si eu o fetita care nu o vad de 8 luni de zile datorita faptului ca nu mi se permite, nici cu ordin judecatoresc pus in executare nu am reusit,pt ca este influentata si terorizata de aceasta asa zisa mama.
Din pacate sunt multe cazuri in Romania in care copii sufera datorita greselilor parintilor.Dv.trebuie sa va adresati in instanta si sa faceti dovada celor prezentate:
violenta sotului,refuzul copilului,dezinteresul tatalui de a cunoaste copilul pana in momentul de fata,neplata pensiei alimentare etc.Toate acestea se probeaza cu martori si documente.De asemenea trebuie sa convingeti instanta ca doriti ca fetita sa-si cunoasca tatal dar avand in vedere ca nu se cunosc sunteti de acord cu programul stabilit dar cu conditia ca dv.sa va insotiti fetita la aceste intalniri. Succes.
Eu din pacate ma chinui de 7 ani asa.Singurul lucru pe care o intereseaza pe mama copilului meu este pensia alimentara .Si-a schimbat domiciliul de 4 ori fara sa ma anunte macar vreo data, si face tot ce poate ca sa nu am legaturi cu fica mea.Si acum are adresa de domicilul intr-o locatie unde trimit pensia alimentara ,dar efectiv traieste cu alt barbat in alta locatie . Unde este interesul superior al copilului ?Totul este un razboi surd intre femei si barbati , care din pacate are victime colaterale dar principale copii .subiectul este mult prea vast ca sa fie dezbatut aici , si care sa aiba si o cale de rezolvare.

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui dupa finalizarea divortului. amalia8elena amalia8elena Sunt divortata de 2 ani aproximativ, am custodia celor doua fetite minore. Tatalui i s-a stabilit un program de vizita si plata unei pensii alimentare de 460 ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cand un copil minor nu doreste sa plece la celalat parinte? JulieC JulieC Tatal copilului are o ordonanta presedentiala cu drept de vizitare de doua ori pe saptamana. O pune in aplicare cand doreste o data la 2-3 luni. Fetita are 8 ... (vezi toată discuția)