avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot face? Minorul nu accepta sa plece cu tatal sau
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot face? Minorul nu accepta sa plece cu tatal sau

buna ziua,va rog sa ma sfatuti ce pot face in urmatoare problema.sunt divortata de sotul meu de 6 luni .in urma casatoriei a rezultat un copil.am divortat la notar.custodia copilului o avem amandoi.problema mare este ca atunci cind fostul meu sot vine sa copilul la el in weekend ,minorul nu vrea sa mearga la el.plange.tipa ca nu vrea sa mearga la tatal lui.astazi a fost unul din acele episoade.copilul nu a vrut sa mearga ,s-a ascuns dupa pat ca sa nu plece cu taica-su.l-am dus pina jos la scara si s-a agatat de gatul meu a inceput sa tipe sa nu-l dau ,sa nu-l parasesc.au fost de fata si cativa vecini.ce pot face in aceasta situatie cind minorul refuza sa mearga la tatal lui?nu vreau sa-mi vad copilul in asemenea situatui din nou.va multumesc:(
Doamna draga pe la Directia de Protectie a copilului va cam pierdeti timpul, dar e bine sa aveti dovada ca ati depus o plangere. Duceti copilul la INML, scoateti certificat si daca e vorba de o zgarietura,mergeti la un psiholog sa va faca un raport, cereti ajutorul medicului de familie, si poate reusiti sa faceti un ordin de protectie, pentru violenta domestica. Cititi legea pe internet, e vorba inclusiv despre violenta psihica! Vi se pot incuviinta si martori, poate o prietena de incredere. Succes!
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
proastasatului, utilizator
Nu l-a batut acum si nici n-ar obtine acum ordin pt ce-a facut candva.
va multumesc tuturor ptr sfaturi.da acum nu-l mai bate dar inca are un comportament agitat fata de copil.voi face ce este mai bine ptr copilul meu
teo06 a scris:

va multumesc tuturor ptr sfaturi.da acum nu-l mai bate dar inca are un comportament agitat fata de copil.voi face ce este mai bine ptr copilul meu

Daca copilul nu vrea executorul nu poate face nimic.
Daca vine cu executor este bine sa stiti ca aveti dreptul de a avea avocat la executarea silita.Avocatul poate veghea sa nu aiba loc abuzuri.
Tatal va avea mult de lucru si va trebui sa aiba multa rabdare ca sa rezolve ceva.
Ordinul de protectie pt D-na, daca demonstreaza in Instanta ca au existat motive temeinice care se continua in prezent (sau care au inceput recent ), are o sansa sa-l obtina. Dar pt copil, cu toate dovezile(certif medico-legal si adeverinta de la spital care au dovedit neglijenta, marturiile copilului care spune ca-i este frica de tata deoarece il bate si tipa, raport psihologic unde se specifica faptul ca acel copil a fost traumatizat de tata, declaratiile martorilor care spun ca acel tata are un comportament violent), este dificil de obtinut, cel mai probabil se respinge cererea ca neintemeiata,motivand ca "apreciaza ca in spiritul bunei credinte si al intelegerii, in interesul sup al minorului, ambii parinti ar trb sa manifeste o disponibilitate maxima si o cooperare deplina, fiind excluse sicanele, de asa maniera incat copilul sa se bucure de prezenta, de afectiune, de grija si de crestere din partea ambilor parinti."
Plus ca, prin Decizia nr.82 din 20.02.2003, Curtea Constitutionala a Ro a decis ca accesul parintelui nerezident la minor este mai mult decat util chiar si atunci cand minorul se exprima verbal in sensul de a nu accepta acest acces.
Cu alte cuvinte, sunteti obligata sa incurajati respectarea programului de legaturi personale, oricat de absurd ar fi acest lucru... #-o
Va urez succes!

Alte discuții în legătură

Legea in islam(la musulmani) life is short life is short Daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva despre legea la musulmani,referitor la divort.Ma refer la un caz mai delicat:un musulman de origine egyptean ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program de vizita minor vioreltudorascu vioreltudorascu Buna ziua Sunt divortat si am o fetita de 8 ani. Am un program de vizitare a fetei dar nu mi se respecta. Fata e educata sa ma urasca. Am incercat la ... (vezi toată discuția)
Reevaluare program vizitare Profesoara Profesoara Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema.Am divortat acum 5 ani. Acum un an tatal copilului, in urma unor repetate conflicte si neintelegeri a deschis ... (vezi toată discuția)