avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot face? Minorul nu accepta sa plece cu tatal sau
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot face? Minorul nu accepta sa plece cu tatal sau

buna ziua,va rog sa ma sfatuti ce pot face in urmatoare problema.sunt divortata de sotul meu de 6 luni .in urma casatoriei a rezultat un copil.am divortat la notar.custodia copilului o avem amandoi.problema mare este ca atunci cind fostul meu sot vine sa copilul la el in weekend ,minorul nu vrea sa mearga la el.plange.tipa ca nu vrea sa mearga la tatal lui.astazi a fost unul din acele episoade.copilul nu a vrut sa mearga ,s-a ascuns dupa pat ca sa nu plece cu taica-su.l-am dus pina jos la scara si s-a agatat de gatul meu a inceput sa tipe sa nu-l dau ,sa nu-l parasesc.au fost de fata si cativa vecini.ce pot face in aceasta situatie cind minorul refuza sa mearga la tatal lui?nu vreau sa-mi vad copilul in asemenea situatui din nou.va multumesc:(
teo06 a scris:

ni am monopolizat starea sufleteasca a copilului ,el stie ce s-a intamplat si cuma fost pedepsit de catre tata.ce fel de tata este daca in 2 saptamini a sunat 1 data

Copilul stie ce s-a intamplat doar ca este o mare diferenta intre ceea ce ii spuneti dvs, ce ii spune tatal lui si ceea ce simte el ca s-a intamplat.
Nu duceti toate cazurile in extrem: tatal copilului dvs nu si-a batut copilul cu furtunul asa ca nu e cazul sa exagerati.
Stiu tati foarte atenti cu copiii lor care nu-i suna pentru ca mamele nu raspund la telefon sau cand raspund au grija sa stie toata lumea ce mare favoare i-a facut tatalui raspunzand la telefon (ca doar n-o sa stea ea toata ziua sa vorbeasca la telefon) dar care in secunda urmatoare au grija sa se vaite ca "uite dom'le ce hal de tata nu a mai sunat de doua saptamani" (doua saptamani in care ea nu a raspuns la telefon).
Cazuri exista la ambele extreme, nu cred ca e cazul sa mergem catre ele.
Aveti un copil care sufera o trauma (respectiv dizolvarea familiei lui), caruia nu i se spune adevarul si care reactioneaza normal la situatie.
Normal ca nu vrea sa plece cu tatal lui. Mesajul pe care il transmiteti (atat copilului cat si tatalui, si amandoi se pliaza foarte bine pe el) este : tatal lui este personajul negativ.
Am speranta ca veti pune binele copilului inaintea nevoii de dreptate.
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2013
mirebire, utilizator
intotdeauna cind a sunat am raspuns si daca eram la servici ,cind am ajuns acasa l-am sunat inapoi sa vb cu copilul.nu il vb pe tatal lui niciodata de rau..chair il incurajez.nu ma victimizez si nu cer credibilitate din partea nimanui.dar nu mai presupuneti dvs sau da-ti exemple alte cazuri.care mama nusi-ar dori ca tatal si fiul sa aiba o relatie frumoasa?este baiat si are nevoie de partea masculina.eu am scris aici cerand parerea specialistilor ptr ca eu sunt depasita de situatie.
Comunicati aceasta instantei! e copiata cuvant cu cauvant!
Nu presupuneam, dadeam exemple de la capatul celalalt al extremei si subliniam ca nu este cazul sa mergem catre extreme. Tocmai pentru ca nu cred ca va aflati in capatul acela.
teo06 a scris:

ni am monopolizat starea sufleteasca a copilului ,el stie ce s-a intamplat si cuma fost pedepsit de catre tata.ce fel de tata este daca in 2 saptamini a sunat 1 data


nu este un act constient - se poate traduce ca o atentie si o responsabilitate activa mult mai mare decat in cazul prezentei celor 2 parinti

in marea majoritate a familiilor normale, tatii vin acasa tarziu, obositi si nervosi - atentia acordata copiilor este minima, chiar daca prezenta este maxima ( 3-4 ore de televizor si 7 ore de somn ).

Alte discuții în legătură

Legea in islam(la musulmani) life is short life is short Daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva despre legea la musulmani,referitor la divort.Ma refer la un caz mai delicat:un musulman de origine egyptean ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program de vizita minor vioreltudorascu vioreltudorascu Buna ziua Sunt divortat si am o fetita de 8 ani. Am un program de vizitare a fetei dar nu mi se respecta. Fata e educata sa ma urasca. Am incercat la ... (vezi toată discuția)
Reevaluare program vizitare Profesoara Profesoara Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema.Am divortat acum 5 ani. Acum un an tatal copilului, in urma unor repetate conflicte si neintelegeri a deschis ... (vezi toată discuția)