avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Solicitare constatare nulitate certificat de mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Solicitare constatare nulitate certificat de mediere

Buna ziua,
Pot solicita ca instanta sa constate nulitatea unui certificat de mediere intrucat la momentul in care institutia care a depus solicitarea(catre mediator) contractul de munca era nul ca urmare a deciziei emise tot de acea institutie.

Codul muncii Art.268. alin.1.Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate: d)pe toată durata existenţei contractului, în cazul în care se solicită constatarea nulităţii
Multumesc!
Pai este normal sa facem proceduri dupa proceduri pentru ca unii platiti sa-si faca treaba nu si-o fac(initial au uitat sa faca procedura si pe cel de-al doilea capat de cerere)?
Eu am lucrat acolo 3 luni. Acum sunt in strainatate(de nevoie). Sa stau la cheremul lor asta nu cred ca este normal. Procedurile sunt facute sa fie respectate de toata lumea cred. Normal ca ei nici nu vor mediere(o faceau in cele 3 luni cat am lucrat acolo si contractul producea efecte). Le convine ca eu nu pot ajunge. Vor doar procesul verbal si atat. Sau ...ma rog a treia, a 4 , a 5-a samd invitatie.
Este de asemenea normal ca dvs mediatorii sa vedeti lucrurile asa... Asteptam un punct de vedere ...echidistant la obiect. :(

Cu invocarea lipsei de procedura pentru doilea capat de cerere solicitam neacceptarea acestuia(invocam o exceptie)
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
costin_bicau, utilizator
Imi pare rau, domnule insa sunteti in eroare. Mediatorul redacteaza invitatia in functie de ceea ce solicita reclamantul: un capat, 2 sau n capete de cerere. Nu are voie sa scrie nimic in plus. Deci, nu este vina mediatorului daca intr-o invitatie este mentionat unul sau mai multe capete de cerere.
Deci, punctul meu de vedere este echidistant si la obiect.
Dvs. nu sunteti obligat sa stati la "cheremul lor' referitor la procedura informarii privind medierea.Veti fi obligat insa sa va prezentati in instanta sau sa trimiteti pe cineva sa va reprezinte.
Stimata doamna/domnisoara Luana Istea,
Va comunic ca nu sunt deloc in eroare. Repet asteptam un punct de vedere ...profesionist. Fara partinire deontologica.
Ex. Am 10 capete de cerere care fac obiectul aceleiasi cereri de chemare in judecata. Pot/am sa fiu chemat de 9/10 ori la sedinta de informare privind avantajele medierii pentru ca reclamanta nu are chef/ nu vrea/ nu are profesionisti.
Asta avand in vedere faptul ca este evident ca procedura de mediere care incepe cu informarea privind avantajele medierii nu are finalitate(contract incetat, cereri in vederea demararii depuse dupa incetarea contractului, repunere in situaatie anterioara ce contravine codului muncii, etc).
Mediatorul formuleaza invitatia in functie de cererea ce ii este inmanata.
In loc sa invocati nulitatea actului emis de mediator, mai bine invocati exceptia lipsei de interes a actiunii sau mentionati ca actiunea a ramas fara obiect ca urmare a demisiei dumneavoastra.
Unde anume sa invoc lipsa de interes si/sau ramanerea fara obiec? La mediator?

Sunt la cea de-a doua invitatie adresata de dl mediator(nu am putut ajunge din motive personale la primul termen).
Ce se intampla daca:
/u]- accept invitatia-ma prezint(eu sau un imputernicit). Se va intocmi un proces verbal in care se va consemna ca s-a tinut sedinta de informare cu ambele parti ... ?
CE SE INTAMPLA CU ACTIUNEA... CONTINUA....SE SUSPENDA....?!
--refuz invitatia?
. Se va intocmi un proces verbal in care se va consemna ca doar o parte a fost informata si refuzul meu?

Interventie moderator: daca doriti sa completati mesajul postat va rog folositi butonul editare, in cursul celor 30 de minute alocate. Multumesc pentru intelegere
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2014
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator

Alte discuții în legătură

Model pv de neacceptare amedierii Irina S. Irina S. Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Medierea-obligatorie din august? andreidarius andreidarius Stie cineva clar care sunt cauzele in care trebuie sa faci medierea anterior introducerii cererii de chemare in judecata ( ca altfel este inadmisibila ) si ... (vezi toată discuția)
Avocatul mediator si prev.art.36 din l:192/06 Irina S. Irina S. Art. 36 din L:192/2006 prevede ca meditorul nu poate reprezenta sai asista vreuna dintre parti intr-o procedura judiciara ori arbitrala avand ca obiect ... (vezi toată discuția)