avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Solicitare constatare nulitate certificat de mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Solicitare constatare nulitate certificat de mediere

Buna ziua,
Pot solicita ca instanta sa constate nulitatea unui certificat de mediere intrucat la momentul in care institutia care a depus solicitarea(catre mediator) contractul de munca era nul ca urmare a deciziei emise tot de acea institutie.

Codul muncii Art.268. alin.1.Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate: d)pe toată durata existenţei contractului, în cazul în care se solicită constatarea nulităţii
Multumesc!
costin_bicau a scris:

Contine faptul ca eu am refuzat sa particip la sedinta de informare privind avantajele medierii

Adevarat. Procesul-verbal contine doar faptul ca n-ati raspuns invitatiei si poate fi anulat doar daca ati dovedi ca ati fost acolo dar nu s-a consemnat asta. Faptul ca n-ati raspuns invitatiei poate sa nu fie culpa d-voastra, situatie pe care o veti arata in instanta, daca va fi cazul. In rest, n-aveti nici un motiv sa anulati procesul-verbal in care s-a consemnat adevarul.

Nu inteleg pentru ce va interesează nulitatea.
Daca ati câstigat procesul nu e necesara medierea.
Trebuie sa execute hotararea.
Pot solicita un un nou termen peste 1 luna sau mai tarziu pentru sedinta de informare. Eu traiesc si muncesc in Germania si abia am inceput la un nou loc de munca.
Nu pot sa-mi iau cocediu acum
Participarea la sedinta de informare nu inseamna ca va recunoasteti vina.
In cazul in care refuzati participarea la sedinta de informare, mediatorul emite un proces-verbal pe care angajatorul il va prezenta in instanta pentru a -si continua actiunea.
Recomandabil ar fi sa acceptati participarea si sa vedeti exact ce doreste angajatorul si sa actionati pe cale de consecinta. Nimeni nu va poate obliga sa semnati niciun fel de document la mediator. Daca nu puteti participa personal puteti trimite pe cineva sa va reprezinte.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
Birou de Mediator - Luana Nistea, Mediator
@costin_bicau

In invitatia care vi se transmite ar trebui sa se mentioneze data si locul unde doriti sa aiba loc sedinta de informare asupra avantajelor medierii. Transmiteti prin e-mail raspunsul dvs, in care precizati cand va puteti prezenta la informare si motivul invocat.

Alte discuții în legătură

Model pv de neacceptare amedierii Irina S. Irina S. Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Medierea-obligatorie din august? andreidarius andreidarius Stie cineva clar care sunt cauzele in care trebuie sa faci medierea anterior introducerii cererii de chemare in judecata ( ca altfel este inadmisibila ) si ... (vezi toată discuția)
Avocatul mediator si prev.art.36 din l:192/06 Irina S. Irina S. Art. 36 din L:192/2006 prevede ca meditorul nu poate reprezenta sai asista vreuna dintre parti intr-o procedura judiciara ori arbitrala avand ca obiect ... (vezi toată discuția)