Buna ziua am o rugaminte sa ma ajutati si pe mine cu informatii la urmatoarea speta:
Conform unei hotarari definitive si irevocabile in calitatea de tata al unui minor am dreptul de a preluat minorul pe perioada vacantei de vara pe o perioada de 1luna jumate. Problema mea este ca mama se sustrage prin orice mijloace de a-mi preda copilul, nu mai raspunde la telefon si nu mai deschide usa la nimeni. Am apelat inclusiv la Executor judecatoresc care a somat-o cu 10 zile in urma. Ne-am deplasat la data si ora stabilita de catre Executor impreuna cu reprezentantii protectiei copilului si a politiei din localitate la adresa de domiciliu a minorei. Ajunsi la fata locului am constatat ca usa e inchisa si nimeni nu vrea sa iasa din casa, am stat in fata usi eu si cu toate organele statului fata a primi vreun raspuns. Executorul a intocmit un process-verbal dupa care fiecare a plecat in treaba lui iar eu m-am deplasat la sectia politie unde am depus plangere. Si in perioada anterioara cu ocazia vizitelor stabilite prin hotarare s-au depus nenumarate plangeri penale pentru nerespectarea hotararii judecatoresti.
Va rog sa ma ajutati cu informatii privind posibilitatile de a-mi prelua minorul pe perioada vacantei de vara.
Din ce relatati , dvs . doriti sa va petreceti timp cu copilul dvs. Insa , cumva, relatia dvs cu fosta sotie, dar mama copilului dvs este intrerupta. Pentru binele copilului dvs , refaceti aceasta relatie , lasati de la dvs, sau asumati-va greselile care au dus la aceasta situatie. Cel mai grav , si cel mai trist este ca atunci cand doi adulti divorteaza , nu se gandesc ca daca astfel ei pot sa desfaca legatura dintre ei , si nu mai sunt soti , niciodata nu vor desface si legatura de parinti pentru copilul lor. La copii trebuie sa ne gandim , sunt nevinovati si depind de noi , le influentam negativ cursul vietii fara sa vrem .
Vorbiti cu fosta sotie si incercati sa aveti o relatie civilizata .
Cu plângerile penale făcute, culminând cu executarea silită, aţi rezolvat că o lungă perioadă de azi încolo nu veţi avea relaţii cu copilul dvs., nu de altceva, dar legea incriminează "nerespectarea repetată a unei hotărâri judecătoreşti" şi "repetat" înseamnă mai mare ca 2,; în cazul dvs., mai mare ca 2 este 3, 4,...10, pedeapsa e aceeaşi.
Urmează cercetarea penală, care durează, apoi urmărirea penală, cu declaraţii, martori, , eventual este sesizată instanţa, se deschide proces penal...durează.
Între timp, mama cu copilul vor fi trimişi la consiliere psihologică, 3 luni, se reia executarea silită, ş.a.m.d.
Într-un caz similar, cunoscut personal de către mine, după toate aceste intreprinderi ale părintelui, minorul a ajuns la Urgenţă la psihiatrie infantilă şi a necesitat tratament de durată, apoi a refuzat categoric să-şi mai petreacă timp cu tatăl său.
Daca minorul a ajuns la urgenta dupa executarile silite este clar vina persoanei la care statea copilul. Daca ii explicit copilului ca celalalt parinte il iubeste, ca vrea sa petreaca timp cu el si ca nu exista varianta respingerii atunci copilul va intelege. Altfel, se ajunge in situatia descrisa de dumneavoastra. Un parinte care ajunge sa execute silit ca nu-si vede copilul e un parinte caruia ii pasa, nu un parinte care se plictiseste acasa si cu banii in buzunar.
Din pacate sunt multi cei care intorc copilul impotriva celuilalt parinte sau care nu ajuta la mentinerea relatiei intre copil si parintele cu care locuieste.
Mi se pare o aberatie sa se sustina lipsa unui parinte de langa copilul lui. Daca domnul nu-si vede fata cum credeti ca va ajunge sa aiba o relatie cu ea, sa o cunoasca, sa se bucure unul de celalalt? Chiar credeti ca se va trezi copila brusc intr-o zi cu dorinta arzatoare de a-si vedea parintele instrainat? ce ar fi ca la fiecare cearta legea sa acorde dreptul minorului de a nu-si vedea cum are chef parintele pe care e suparat? va ganditi putin?
Daca s-ar ajunge la puscarie mai des va garantez ca am avea foarte putine cazuri de copii care refuza sa-si vada parintele. Foarte foarte putine.
Daca s-ar ajunge la puscarie mai des? Chiar credeti ceea ce scrieti? Cum ar putea aceasta sa imbunatateasca relatia parinte-copil? Copilul simte ca se poate baza pe parintele cu care locuieste, el e stabilitatea lui si, din pacate, parintele nerezident nu e instrainat fortat, ci alege singur sa se instraineze de copil, sa refuze comunicarea si colaborarea cu parintele rezident, din frustrare si resentimente. Dupa un timp, doreste sa reia legaturile cu copilul si se supara tot el cand copilul nu se bucura de aceasta brusca dorinta de reapropiere (fiindca nu e un animalut docil care da din coada cand primeste atentie). Copilul necesita iubire constanta si perseverenta, chiar si atunci cand aparent o refuza si, in timp, se va construi o relatie...
Vizitare minor
claudiu40
In urma divortului a fost stabilit un program de vizitare minor, o zi pe saptaman si un week-end pe luna. Fosta sotie ii face "program" minorului in asa fel ... (vezi toată discuția)