avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt 2 mere. Grav!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt 2 mere. Grav!

As dori o opinie. La iesirea din magazin cu autoservire (Kaufland) am fost oprit pt a fi recantarite 1 kg mere, iesind cu 300 gr. in plus. Eu le cantarisem anterior. Diferenta era de 2 lei. cei din magazin mi-au aplicat o amenda pt daune interne de 50 ron si mi-au lasat merele. am dat doar 30 (atat aveam), dupa care am revenit de bunavoie pt a plati si restul. S-ar incadra la inselaciune la masuratoare - 6 luni-5 ani. Ma aflam intr-o situatie financiara foarte delicata la acel moment (nici o forma de venit), mai degraba a fost vorba de foame. Fiind prima abatere si recunoscand fapta, ati putea sa imi spuneti care sunt sansele mele?

Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2009
asdfghjkl, utilizator
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 20:55, 30 Mai 2009
Doresc sa precizez cateva aspecte. Nu este vorba de furt, ci de o cantarire eronata - inselatorie la masuratoare au zis ei. Bunul l-am pus pe tejghea *plasa cu mere*. Am bonurile fiscale cu care am achitat merele la inceput si bonul pentru diferenta descoperita (deci le-am cumparat). Am si 2 chitante pt *amenda* lor, stampilate de magazin, cu titlul de "daune interne".

Am cumparat merele si am platit amenda lor, care presupun ca nu e contraventionala, ci o forma de despagubire amiabila civila.

Doresc sa stiu daca prezinta sau nu perico social.
nu, fapta dvs. prezinta un pericol social redus, ca atare nu se poate considera infractiune, in plus, magazinul nu a fost prejudiciat , dvs. achitand contravaloarea, respectiv diferenta de bani pt cele 2 mere in plus. Am specificat cateva aspecte i n mesajul antarior , deoarece sunt mai multe persoane care ne-a u scris aici si care chiar sustrasesera unele bunuri din magazine.
Va multumesc din nou pt. raspuns
Si eu consider ca acest incident si-a gasit finalitatea si ca pentru un asemenea"prejudiciu" nimeni nu va mai depune plangere impotriva dvs.Din nefericire ,strict legal,foamea nu exista decat poat ca o ciurcumstanta atenuanta,la latitudinea magistratilor.Va inteleg este foarte greu,dar aveti grija pentru ca astfel de situatii va pot crea grave probleme in viitor.
omul a cantarit initial merele, a scos eticheta de cantar si apoi a mai pus in punga alte mere...daca nu v-a vazut, ori daca nu v-a filmat, doar pentru ca la casa au observat diferenta cred ca ati fi putut restitui merele gasit peste greutatea reala sau sa platiti diferenta, ati fi putut foarte bine sa dati vina pe cantar ...
asa cum au spus si ceilalti, cred ca nu se va depune plangere, la fel va sfatuiesc sa nu mai incercati asa ceva:">

Alte discuții în legătură

Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Plangere politie hypermarket anakarenina1 anakarenina1 Buna ziua, Fratele meu a fost la cumparaturi in auchan. pe langa altele a cumparat detergent, smochine si curmale toate vrac. Cand le-a cantarit la detergent ... (vezi toată discuția)
Sechestrat si lovit in supermarket windowsclock windowsclock buna ziua, azi 12 aprilie, in jurul orei 12:30 dupa amiaza ma aflam in Kaufland Constanta, am mancat in magazin un rulou cu mere in valoare de 1.79 RON si, din ... (vezi toată discuția)