avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt 2 mere. Grav!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt 2 mere. Grav!

As dori o opinie. La iesirea din magazin cu autoservire (Kaufland) am fost oprit pt a fi recantarite 1 kg mere, iesind cu 300 gr. in plus. Eu le cantarisem anterior. Diferenta era de 2 lei. cei din magazin mi-au aplicat o amenda pt daune interne de 50 ron si mi-au lasat merele. am dat doar 30 (atat aveam), dupa care am revenit de bunavoie pt a plati si restul. S-ar incadra la inselaciune la masuratoare - 6 luni-5 ani. Ma aflam intr-o situatie financiara foarte delicata la acel moment (nici o forma de venit), mai degraba a fost vorba de foame. Fiind prima abatere si recunoscand fapta, ati putea sa imi spuneti care sunt sansele mele?

Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2009
asdfghjkl, utilizator
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 20:55, 30 Mai 2009
Va multumesc din nou de raspuns. Voi urma sfaturile celor de pe forum si nu voi mai proceda la astfel de acte, indiferent de gradul de saracie. Inca o data, va multumesc pt. raspunsuri.
foarte bine.
Cine v-a amendat, portarul?!V-a dat un proces verbal, o chitanta?Cu siguranta nu vor depune plangere....dar nu se stie.Aveti cum demonstra ca ati primit aceasta amenda de la un organ indrituit sa o aplice?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Plangere politie hypermarket anakarenina1 anakarenina1 Buna ziua, Fratele meu a fost la cumparaturi in auchan. pe langa altele a cumparat detergent, smochine si curmale toate vrac. Cand le-a cantarit la detergent ... (vezi toată discuția)
Sechestrat si lovit in supermarket windowsclock windowsclock buna ziua, azi 12 aprilie, in jurul orei 12:30 dupa amiaza ma aflam in Kaufland Constanta, am mancat in magazin un rulou cu mere in valoare de 1.79 RON si, din ... (vezi toată discuția)