As dori o opinie. La iesirea din magazin cu autoservire (Kaufland) am fost oprit pt a fi recantarite 1 kg mere, iesind cu 300 gr. in plus. Eu le cantarisem anterior. Diferenta era de 2 lei. cei din magazin mi-au aplicat o amenda pt daune interne de 50 ron si mi-au lasat merele. am dat doar 30 (atat aveam), dupa care am revenit de bunavoie pt a plati si restul. S-ar incadra la inselaciune la masuratoare - 6 luni-5 ani. Ma aflam intr-o situatie financiara foarte delicata la acel moment (nici o forma de venit), mai degraba a fost vorba de foame. Fiind prima abatere si recunoscand fapta, ati putea sa imi spuneti care sunt sansele mele?
Nu am cantarit si am bagat dupa aia mere. Am cantarit merele tinant punga vertical pt. a nu se varsa. Se pare ca a scazut astfel greutatea. Dar chiar dava au video, se va vedea ca nu am introdus nimic ulterior. Presupunc a daca era vb. de politie, ar fi anuntat pe loc. La fel si cand am venit a doua oara, pt. a plati restul "lor" de amenda. Merele le-am cumparat, deci sunt ale mele. Nu am parasit casa de marcat cu ele,d ecat dupa ce le-am platit integral.
As vrea doar atat sa stiu. Daca in situatia aceasta exista posibilitatea acordarii unei pedepse cu executare. In opinia mea sunt numai circumstante atenuante. Fapta nu o neg, s-a intamplat. Limitele sunt intre 3 luni si 5 ani. (nu 6 luni si 5 ani, cum am mentionat mai sus). va multumesc.
eu cred 99% ca nu mai face nimeni plangere impotriva dvs. stati linistit ca si Politia cand ar auzi de asemenea plangere s-ar uita la cei de la Kaufland ca la extraterestri. ia imaginati-va:
Kaufland: Buna ziua, Politie, suntem de la Kaufland, am dori sa facem plangere pentru furt un cetatean a cantarit doua mere in plus si nu se regaseau in gramaj. i-am luat banii si pe alea doua mere si 50 lei daune. Acum vrem sa facem plangere penala sa faca puscarie sa nu mai fure bestia!