avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard despartitor intre proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard despartitor intre proprietati

Buna. In anul 2004 am facut un gard despartitor intre mine si vecinul meu. Acest gard este facut pe proprietatea mea si vecinul a sesizat primaria in legatura cu gardul respectiv pentru ca nu am autorizatie de constructie pentru el. In 2004 era nevoie de autorizatie de constructie pentru acel gard? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: 040779 , utilizator 21:51, 6 August 2009
Buna. Dupa 5 ani de zile poata sa mi se dea amenda de la primarie sau sa mi se demoleze gardul din plasa de sirma si stilpi de teava fara beton care se afla pe proprietatea mea intre mine si vecinul meu ,care a facut sesizarea la primarie?

Va multumesc
Pentru acest gard nu e necesara autorizatia , in speta nu discutam de o constructie .Daca stalpii erau din beton , in mod cert ati fi putut fi sanctionat cu o amenda administrativa.Insa, in cazul de fata , intrucat rigorile legii nu au fost incalcate , nu veti primi nici amenda administrativa , si nici nu va va fi demolat gardul :)

Va multumesc si asi dori daca se poate legea in care se specifica acest lucru.
Stoica Ioana a scris:

Pentru acest gard nu e necesara autorizatia , in speta nu discutam de o constructie .Daca stalpii erau din beton , in mod cert ati fi putut fi sanctionat cu o amenda administrativa.Insa, in cazul de fata , intrucat rigorile legii nu au fost incalcate , nu veti primi nici amenda administrativa , si nici nu va va fi demolat gardul :)

Autorizaţia de construire se eliberează pentru:
d) împrejmuiri [...]

eu cred ca TREBUIE autorizatie de constructie.
legea 50/1991 modificata si completata de vreo cateva ori
Avand in vedere ca este pe terenul dvs si nu pe granita terenului nu cred ca vecinul poate sa aiba vreo petentie si nici dvs impotriva lui.
proiectul gardului trebuia cuprins in proiectul casei (si ati fi avut o singura aotorizatie de constructie) sau obtinuta o autorizatie separata. cam asta e parerea mea

@ dorians .Un asemenea gard nu necesita autorizatie , dupa cum nici cel de lemn nu are nevoie de asa ceva .Si stau la casa :)
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

gard si autorizari ioanandrei ioanandrei Va rog, 1. construirea unui gard format din stilpi din teava rotunda metalica si panouri de sirma , necesita autorizatie de constructie ?( stilpii vor fi ... (vezi toată discuția)
Pentru demolarea unui gard vechi construit din plasa de sârma ... virgill virgill pentru demolarea unui gard vechi construit din plasa de sirma si stilpi din beton fara fundatie si construirea unui gard nou cu fundatie de 10 cm de la ... (vezi toată discuția)
Hotar teren - vecin rautacios florentin86 florentin86 Buna seara, sunt in posesia unui teren intr-o zona plina de loturi de teren in care abia se incep constructiile, am construit cu autorizatie un gard din placi ... (vezi toată discuția)