avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard despartitor intre proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard despartitor intre proprietati

Buna. In anul 2004 am facut un gard despartitor intre mine si vecinul meu. Acest gard este facut pe proprietatea mea si vecinul a sesizat primaria in legatura cu gardul respectiv pentru ca nu am autorizatie de constructie pentru el. In 2004 era nevoie de autorizatie de constructie pentru acel gard? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: 040779 , utilizator 21:51, 6 August 2009
Gardul este facut in 2004.
primaria nu poate da amenda pentru ca nu aveti autorizatie de constructie daca constructia respectiva este mai veche de 2 ani. eu am avut o bucatarie facuta fara autorizatie de constructie si dupa 10 ani m a reclamat un vecin la primarie. de la urbanism au venit sa constate si din cauza ca respectiva constructie era mai veche de 2 ani primaria nu a putut da nici o amenda. din punctul acesta de vedere puteti sta linistit.
De la urbanism au spus ca daca nu intru in legalitate(sa-mi fac autorizatie de constructie) i-mi dau amenda sau sa demolez gardul. Ce asi putea face?
autorizatie de constructie nu puteti sa faceti deoarece gardul este construit deja. dar puteti sa faceti cerere la primarie pentru un certificat de constatare. ideal ar fi sa aveti dovezi ca gardul este construit in 2004. cei de la urbanism vor veni sa vada la fata locului despre ce este vorba.cu cat faceti cererea la primarie mai repede cu atat mai bine. de la primarie ar fi trebuit sa va informeze de pasii pe care trebuie sa ii faceti.
Am facut in anul 2004 o instiintare la politie cu nr de inregistrare si am specificat motivul pentru care am facut gardul.Ma ajuta cu ceva aceasta instiintare?

Alte discuții în legătură

gard si autorizari ioanandrei ioanandrei Va rog, 1. construirea unui gard format din stilpi din teava rotunda metalica si panouri de sirma , necesita autorizatie de constructie ?( stilpii vor fi ... (vezi toată discuția)
Pentru demolarea unui gard vechi construit din plasa de sârma ... virgill virgill pentru demolarea unui gard vechi construit din plasa de sirma si stilpi din beton fara fundatie si construirea unui gard nou cu fundatie de 10 cm de la ... (vezi toată discuția)
In baza unui contract de donație dețin un teren agricol care ... dorica1979 dorica1979 In baza unui contract de donație dețin un teren agricol care este împărțit in intravilan și extravilan. S a încheiat la notar și este însoțit de ... (vezi toată discuția)