avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Limitare exercitare autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Limitare exercitare autoritate parinteasca

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva idei!

Ce inseamna limitarea exercitarii autoritatii parintesti? Se poate cere ulterior in timpul procesului? Sunt in proces cu fostul concubin si as vrea sa lamurim situatia acum pentru urmatorii 17 ani, sa nu stau prin tribunale toata viata.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 16:56, 13 Februarie 2015
Stimată mămică, azi, în Romania, rolul tatălui este considerat primordial în viaţa copilului.Nu vă bazaţi pe dezinteresul lui, la proces vă veţi trezi cu trei martori ai lui care vor jura că au fost la poarta dvs. să vadă copilul şi dvs. i-aţi închis uşa în nas.
În plus, aşteptaţi-vă să sosească mici colete prin Poştă sau curier, pentru primirea cărora veţi semna de primire, va fi dovada interesului său.Dacă mai pune ca dovadă 2 bonuri de casă pentru pamperşi, sunteţi zdrobită.
Părinţii dvs. nu sunt acceptaţi ca martori, trebuie să găsiţi dvs. martori care să spună că nu l-au văzut în preajma copilului. Oricum, e mai uşor să spui că ai fost de 2 ori cu tăticul şi acesta a fost înjurat decât să spună cineva că nu l-a văzut, că doar nu locuiţi cu martori străini de familie în casă!
Eu vă dau următorul sfat:
Ca să evitaţi venirea lui în casa dvs. cu conflictele inerente, faceţi dvs. propunerea modalităţii de vizitare punctual, ca să nu aveţi surprize.
De ex.:
-"Propun ca relaţiile cu copilul să se desfăşoare în primul şi al treilea weekend din lună, sâmbătă de la orele 11 la 13, în locuri publice, cu obligaţia tatălui de a anunţa cu 3 zile înainte , în scris, prin email sau sms, intenţia de a veni la programul de vizită.
-Părinţii se vor pune de acord, în scris, prin aceeaşi modalitate, privitor la programul întâlnirii: plimbare în parc, teatrul de marionete, vizită la bunici, etc."
ş.a.m.d.
De procese nu veţi scăpa, dacă tatăl doreşte să vă hărţuiască, legea îi dă această posibilitate.
P.S. Să fiţi deosebit de atentă la cheltuielile de judecată pe care le solicită, dacă sunt prea mari puteţi solicita instanţei reducerea acestora.

Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2015
Martonze, utilizator
Sfanta Nascatoare, dnule againstPas, utilizatoare scrie: "Cat despre copil, a plecat cand a aflat ca nu voi face avort, nu l-a vazut niciodata si nici nu a contribuit in vreun fel la cresterea si dezvoltarea lui" , dvs cititi "ii limitati legaturile" CARE legaturi?


Interventie moderator: Va rog sa discutati, in contradictoriu sau nu, fara a lua in deradere ideile sau parerile altui user. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Stimata doamna, daca ati citi de la inceput mesajele din acest topic, se pare ca tatal solicita un program de vizita, tocmai de aceea ridicam o intrebare "ma face sa ma intreb daca nu cumva...", neintelegand motivul solicitarii tatalui, daca este neinteresat de copil. Sper sa faceti diferenta intre o afirmatie si o intrebare.
Intra in atributiile administratorilor acestui forum sa stearga mesajele off-topic (daca al meu ar fi fost citez "langa indiferent de ce scrie omu") conform Regulamentului.
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
againstPAS, utilizator
Chiar, de ce solicita un program de vizita in instanta , la telefon mamei nu ii putea cere sau cum ?
@25Maria23 - sunteti prea incrancenata. Inteleg de ce, dar (dupa 10 ani de crescut copil al carui tata e aproape indiferent daca nu-l trag de maneca) stiu si ca nu va ajuta la nimic ci va incurca rau de tot.
Spuneti ca va plimba prin tribunale, dar sunteti la primul proces.
Spuneti ca sunteti dispusa sa colaborati cu el dar intrebati cum puteti sa-i limitati autoritatea parinteasca (daca tot nu si-o exercita, ce sa limitati?).
Spuneti ca a plecat si nu-l intereseaza, insa copilul dvs este recunoscut de tata - de vreme ce cere program de vizitare.
Si pot sa continui asa inca vreo pagina bazandu-ma doar pe ce ati afirmat dvs - si afirmatiile dvs ar fi trebuit sa fie in favoarea dvs...
Cum spuneam: sunteti prea incrancenata si, ca urmare, aveti un viitor sumbru.

Cat despre ce se va hotari in instanta putem sa va spunem de pe acum (si dna Martonze, ca si @proastasatului va pot confirma): dl va primi programul de vizitare cerut (adica la domiciliul dvs) daca nu propuneti unul similar in afara domiciliului dvs si in lipsa dvs.
Nu conteaza ca nu s-a interesat de copil pana acum. Deci, dupa mine, nu merita nici macar sa depuneti efortul de a gasi martori care sa declare ca nu l-au vazut.
In instanta conteaza ca se intereseaza acum si ca cere un program decent (adica nu cere sa-l ia la el 3 nopti pe saptamana din prima).
Nu aveti ce sa demonstrati in instanta pentru ca, asa cum spuneti si dvs, nu are un comportament daunator pentru copil - nu are nici un comportament fata de copil.
Ca aspect practic, ca sa nu aveti procese din 2 in 2 ani, propuneti un program pe etape: in primele 6 luni, in urmatoarele 6 luni, in urmatorul an, dupa implinirea varstei de 3 ani, si tot asa.
Ca sa fiti acoperita.
Si incercati sa va relaxati si sa va bucurati de copilul dvs. Copiii sunt frumosi.
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
mirebire, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)