25Maria23 a scris:
@mirebire
Copilul nu are niciun sentiment fata de cel care se vrea tata in acte, ci fata de cel care il creste zilnic si il tine in brate cand plange si care sta si in cap ca sa-l faca fericit. Care i-a facut prima poza si care i-a cumparat prima bicicleta. Asta inseamna sa fie cineva tata, nu unul cu o hotarare judecatoreasca in dinti. Eu am avut cel mai bun tata din lume si nu a fost tatal meu biologic.
Nici n-ati putea fi mai departe de adevar.
Dvs vorbiti din punctul dvs de vedere, copilul dvs este mic si, probabil, n-are nici un fel de sentimente fata de cel ce se vrea tata in acte.
Nenorocirea este ca acesti copii au prostul obicei de a creste si a avea sentimente si ganduri proprii si care nu respecta nici o logica si nici macar nu respecta instinctele de autoconservare.
Si aici va spun din perspectiva copilului care a crescut fara tata, care si-a dorit foarte mult ca tatal sa dispara din viata lui pentru ca era violent si alcoolic. Si cu toate astea, n-a existat nici o persoana a carei atentie sa conteze mai mult, sau a carei lipsa de atentie sa conteze mai mult.
Pentru copil conteaza si are sentimente. Si de cele mai multe ori este determinat de sentimentele respective in aproape tot ce face mai tarziu in viata. Chiar mai mult decat e determinat de sentimentele fata de parintele care i-a fost alaturi la fiecare pas.
Ganditi-va, sincer, cat de mult v-a afectat viata de adult lipsa parintelui biologic. Incerati sa treceti peste primul impuls de a spune ca "deloc, nici nu ma intereseaza". Ganditi-va cat din situatia dvs prezenta este datorat acelei lipse.