avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Limitare exercitare autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Limitare exercitare autoritate parinteasca

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva idei!

Ce inseamna limitarea exercitarii autoritatii parintesti? Se poate cere ulterior in timpul procesului? Sunt in proces cu fostul concubin si as vrea sa lamurim situatia acum pentru urmatorii 17 ani, sa nu stau prin tribunale toata viata.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 16:56, 13 Februarie 2015
Ba cred ca putem alege sa se respecte hotararea judecatoreasca si atat, nu? Nu poti sa ajungi saptamana asta, ghinion. Mai ai destule weekenduri. Eu sunt o fire pacifista, dar din ce vad ca se intampla ma sperie viitorul copilului meu.

Nu am auzit nicaieri sa se invoce drepturile copilului. Legea 272/2004 nu are nicio putere sa opreasca toti tatii descoperiti peste noapte?
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
25Maria23, utilizator
Nenorocirea e că, în urma învăţăturilor de pe acel site, care promovează, da, "beneficiile custodiei comune", care, vorba între noi să fie, la noi, în ţară, este un amalgam între încredinţare şi dreptul părintelui nerezident de a obstrucţiona iniţiativele părintelui rezident, în mod perfect legal, minorul nu beneficiază de un plus de dragoste părintească ci are parte de traumatisme psihice.
Contrar recomandărilor, tot de psihologi emise, ca părinţii să medieze conflictul privitor la copii, să se consilieze, copilul să fie ferit de mediul conflictual din familie, acel site promovează "normalitatea" ca tatăl să solicite copilul pachet în faţa porţii şi uşa închisă după el, dacă copilul refuză să fie chemată Poliţia şi neapărat, să se ceară un exemplar din Procesul verbal, să facă tatăl executare silită, cu amendarea mamei cu 100-1000 lei în favoarea tatălui, pentru fiecare zi întârziere, să facă reclamaţii periodic la DGASPC şi Autoritatea Tutelară ş.a.m.d.
După parcurgerea întregului protocol descris, fiţi sigur că iubirea copilului îl va propulsa direct în braţele părintelui reclamant, dacă nu cumva copilul va fi vizitat la Spitalul de psihiatrie infantilă.

@proastasatului, cred că mă confundaţi, eu am un băieţel care da, se dezvoltă frumos, fiindcă încerc să-l feresc de mizeria creată de tatăl său, deşi, ca orice copil, şi-ar dori şi el un tată, ca toţi ceilalţi copii.

@Maria, ăsta e trendul acum, poate peste un an, doi, se va schimba.Înainte de 2011, mama era sfântă, chiar dacă era alcoolică. Azi, tatăl e sfânt. Şi să nu aveţi încredere că Protecţia Copilului vă va apăra. Vă sfătuiesc să fiţi permanent pe fază, adunaţi dovezi, să fie acolo, în caz că aveţi nevoie.
Domnul va fi obligat la pensie alimentară, pe care nu o va plăti, dar degeaba îi faceţi plângere, dacă nu are venituri legale, rămâneţi cu plângerea. Nouă, tatăl ne-a cerut să justificăm 180 lei pe care-i plăteşte(doar de la hotărârea judecătorească) ca pensie alimentară.
Deci, sub nici o formă să nu spuneţi în instanţă că vă opuneţi programului de relaţii cu minorul, ci să fiţi de acord după modaliatea pe care o expuneţi dvs.(în prezenţa mamei deocamdată, în locuri publice, pentru a evita conflictele....,etc) asta pentru a nu vă încărca pe dvs. cu cheltuielile de judecată. Şi să fiţi atentă cu astea, pe mine neatenţia m-a costat, avocata lui a pus o chitanţă de 1000 eu pentru o etapă în proces similar şi acum, sunt... debitor.
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
Martonze, utilizator
@martonze
Sincer nu stiu ce scrie pe acele site-uri si nici nu ma intereseaza si sunt de acord ca la noi in tara custodia comuna este gresit inteleasa. Dupa parerea mea (si probabil aici imi vor sari in cap multe persoane), la fel ca in occident de unde vine notiunea de custodie comuna, copilul ar trebui sa se bucure in mod egal de prezenta parintilor, chiar si in urma divortului.
de ce nu ai de ales???
pentru ca nu ai de ales cand copilul se uita in ochii tai rugator si te intreaba "cand ii arat tatei diploma de la concursul de dansuri?" si tatal nu da nici un semn ... iti dai programul peste cap si duci copilul sa-si vada tatal si sa-i arate diploma, atunci cand tatal isi face timp/chef (intre doua petreceri si trei excursii prin capitalele europene, ca atunci a gasit bilet de avion redus)

de-aia zic ca n-ai de ales, pentru ca spumele sau clabucii pentru drepturi sunt la fel de daunatoare copilului si de o parte si de cealalta a baricadei

si ca daca scrie in hotarare ca tatal trebuie sa anunte ca nu vine si nu anunta si nici nu vine .... cu ce ma incalzeste pe mine?
daca atata minte am avut sa fac un copil cu un om incapabil sa respecte normele de civilizatie (cum ar fi sa anunte ca nu vine sau ca vine, sa vina cand zice ca vine si in general sa ii respecte pe ceilalti oameni) ce vina are copilul meu???? de unde ma uit eu e mai mult vina mea decat a tatalui si ar trebui sa mi-o asum

si imi cer scuze pentru deraierea in peisaj ... si pentru off-topic
Domnule PAS, am prieteni apropiaţi , în Paris, care au o fetiţă în custodie comună fizică.Ştiţi în ce constă?
O lună, copilul locuieşte cu mama, o lună, cu tata. Şcoala e mai apropiată de domiciliul mamei, când vine rândul tatălui, face slalom cu motocicleta 1/2 de oră prin aglomeraţia Parisului(şi-a cumpărat casa în acelaşi district, tocmai din cauza custodiei comune)la dus şi la fel la întors.
La mama are hainele şi jucăriile de acolo, la tata altele. Am văzut copilul, a fost la mine acasă. Este un copil introvertit, asocial, crezi că e pierdut în spaţiu.
Când vine rândul tatălui, el fiind constructor, cu program prelungit, merge mama noii soţii, din Romania, să vadă de fetiţă, la schimb cu părinţii tatălui, încă activi profesional.Când vine rândul mamei, probabil sunt şi acolo două rânduri de bunici...
Vă daţi seama ce educaţie primeşte acel copil?

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)