avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Limitare exercitare autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Limitare exercitare autoritate parinteasca

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva idei!

Ce inseamna limitarea exercitarii autoritatii parintesti? Se poate cere ulterior in timpul procesului? Sunt in proces cu fostul concubin si as vrea sa lamurim situatia acum pentru urmatorii 17 ani, sa nu stau prin tribunale toata viata.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 16:56, 13 Februarie 2015
Da, stimabile, acest om a intrat la copil, în casa mamei, când îi dorea sufletul, în zori sau noaptea, în virtutea dreptului de tată; apoi, s-a întâlnit cu copilul, în locuri publice, chiar şi în fiecare zi, dacă dorea.Şi, culmea ! azi s-a jucat 3 ore cu copilul şi tot azi, a depus o reclamaţie la Protecţia copilului. Peste 6 luni, apare iar, se întâlneşte din nou cum doreşte sufletul lui şi...depune o nouă reclamaţie, ş.a.m.d.
Singurul lucrupe care nu-l înţeleg nişte persoane obsedate de drepturile lor este că acel copil este un suflet , care are sentimente, bucurii, frici, anxietăţi şi ataşamente.

Maria:Eu am pe hotărâre scrisă obligaţia tatălui de a anunţa cu 3 zile înainte că NU vine, n-a respectat treaba asta niciodată.
După ce veţi avea hotărârea, mai discutăm.

Interventie moderator: Va rog sa discutati fara atacuri la persoana, fara a atribui o calitate sau alta cuiva. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
@Martonze

Ma scuzati ca intreb, sper sa nu fiu interpretata gresit. De ce ii mai permiteti sa faca astfel de lucruri? Are program de vizitare, ok. Nu-l respecta. De ce permiteti sa vina cand are chef? Daca nu anunta, desi asa scrie in Hotarare, de ce nu-l fortati sa se conformeze programului?

Eu ma gandesc ca daca vede ca-i merge va continua asa la nesfarsit si copilul sufera iar dvs. va umpleti de nervi si plangeri de toate felurile.
25Maria23 a scris:

@Martonze

Ma scuzati ca intreb, sper sa nu fiu interpretata gresit. De ce ii mai permiteti sa faca astfel de lucruri? Are program de vizitare, ok. Nu-l respecta. De ce permiteti sa vina cand are chef? Daca nu anunta, desi asa scrie in Hotarare, de ce nu-l fortati sa se conformeze programului?

Eu ma gandesc ca daca vede ca-i merge va continua asa la nesfarsit si copilul sufera iar dvs. va umpleti de nervi si plangeri de toate felurile.

pentru ca nu aveti de ales :(
@Martonze
Stimata doamna, ca invit in mod politicos sa lasati prejudecatile deoparte, nu inseamna ca daca nu sunt de acord cu anumite comportamente as fi "voluntar" la o asociatie sau alta. Si daca as fi, nu-mi suna {ca acestea ar} fi o secta de criminali in serie, ci presupun ca sunt niste persoane promotoare ale custodiei comune, adica o situatie de normalitate prevazuta legal.
Dumneavoastra se prea poate sa aveti dreptate si tatal sa se comporte intr-o asemenea maniera incat ceea ce afirmati este perfect justificat.
Dar multe din cazurile cu care m-am confruntat eu, tatal ajunge la astfel de comportamente cand este impiedicat sa-si vada copilul in mod repetat, parintele rezident se crede indreptatit sa fie si el prezent si in amarata aia de ora de vizita pe care o are parintele nerezident cu copilul, si asta ca sa nu incep discutia cu privire la alienarea parentala.
Si tocmai pentru ca acel copil are bucurii, sentimente, frici, trebuie sa-i fie data sansa reala sa se bucure de iubirea ambilor parinti.

Interventie moderator: Am editat randurile care amintesc denumiri de persoane juridice si care raspundeau unor randuri sterse din mesajele anteriooare. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Eu am pe hotărâre scrisă obligaţia tatălui de a anunţa cu 3 zile înainte că NU vine, n-a respectat treaba asta niciodată.

Poate ca pt al dvs e in strainatate.. ideea e sa fie un termen rezonabil pt ambele parti. Chiar poate sa apara ceva neprevazut si nu poate veni, poate nu stie omul inainte cu 3 zile. Ideea e sa anunti cand stii fie ca vii, fie ca nu.

pentru ca nu aveti de ales

De ce credeti ca nu aveti de ales ? Tocmai de aiai se judeca, sa aiba un program de respectat, da, nu ai de ales cand e vb de un program stabilit de instanta, insa ai de ales cand e vb sa vina cand vrea el in compensare cu datile cand nu a vrut sau nu a putut sa vina. Poti face un compromis, te poti intelege omeneste, dar nu ca nu ai de ales.

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)