Ce inseamna limitarea exercitarii autoritatii parintesti? Se poate cere ulterior in timpul procesului? Sunt in proces cu fostul concubin si as vrea sa lamurim situatia acum pentru urmatorii 17 ani, sa nu stau prin tribunale toata viata.
Am norocul unui judecator care a mirosit din start toate minciunile si neregulile pe care le-a facut (a recunoscut-o la notar fara certificatul de nastere, a mintit Autoritatea Tutelara si in toate actele oficiale a facut falsuri, a depus la dosar numai minciuni foarte usor de observat). Va multumesc pentru ideea cu programul de vizitare. Ma interesa cum pot sa evit alte procese peste cativa ani. Omul acesta este execrabil (am avut o relatie pasagera de aproape un an, mi-a luat bani din casa, i-am luat telefon pe care il platesc de 2 ani si multe altele). Prin acest copil nu intentioneaza decat sa ma sicaneze. Daca il interesa ar fi venit pana acum. Eu nu l-am obstructionat absolut in niciun fel. Este foarte buna ideea dvs. cu "a anunţa cu 3 zile înainte , în scris, prin email sau sms, intenţia de a veni la programul de vizită" si cu siguranta o voi folosi.
@gi-jane2
Solicita in instanta pentru ca are rude avocati si asa a fost sfatuit. Eu nu am mai auzit nimic de el de un an si 10 luni.
@mirebire
Sunt la primul proces (inceput de el fara motiv) si ma tem ca asa imi voi petrece urmatorii ani. Daca voiam sa-l dau si eu in judecata as fi avut multe motive, dar nu sunt genul. Sunt dispusa sa colaborez cu el ca oamenii normali, civilizat si cu cap, dar se pare ca el prefera sa-si trimita rudele sa-l reprezinte la procese si cam atat. Copilul este recunoscut prin decalaratie notariala (de care eu nu am stiut) acum a cerut judecatorul sa vada cum a facut asta fara certificatul constatator sau certificatul de nastere. Tot ceea ce va spun sunt lucruri adevarate. Daca par incurcate sau nu au sens este din cauza ca ceea ce a facut el nu are logica nici macar pentru un judecator.
In lipsa mea nu pot cere program de vizitare pentru ca nu il cunoaste copilul si el poate face orice grozavie la ce fel de "om" este. Nici macar nu-i cunosc familia, nu are o locuinta, in buletin are o adresa iar el locuieste in alta parte cu chirie.... Nu imi trebuie martori pentru ca el a declarat in scris ca nu si-a dorit copilul si ca nu s-a implicat pana acum in niciun fel, iar acum vrea numai sa-l vada. A spus ca el castiga 200 de lei lunar si ca eu am banii necesari cresterii copilului in cele mai bune conditii. Nu-l intereseaza copilul si cresterea lui. El a scris acest lucru in actiune, de asta sunt atat de incrancenata si revoltata si nu dorm noptile.
Intr-adevar, copiii sunt frumosi. Copilul meu inoata, face sporturi pentru bebelusi, a mers cu shiurile, este vesel si plin de viata, nu a fost bolnav niciodata nici macar racit. Vreau sa faca o scoala buna si sa ajunga cineva in viata nu un mincinos notoriu.
Puteti cere sa fie obligat sa anunte inainte daca vine sau nu, insa nu cred ca veti obtine un termen de 3 zile, nu stiu.
Din cum a redactat omul cererea pare ca ati putea sa obtineti sa exercitati singura autoritatea parinteasca.
Nu puteti impiedica procese viitoare, va poate da in judecata pt orice alte cereri. Acum cere sa il vada la domiciliul dvs, peste jumatate de an, vrea sa il vada de 3 ori pe luna, peste inca 3luni, vrea sa il vada de 4 ori, o sa vrea sa il ia la domiciliu, o sa vrea sa il ia in vacanta, adica o ceara, dar n-o sa il ia ( e posibil) si tot asa..
Ca si acuma, a cerut in instanta fara sa fi incercat sa viziteze copilul.
(Pt cazuri ca astea, ar fi trebuit ca procedura de informare despre mediere sa fi ramas obligatorie.)
Stimată Maria,vă rog să nu vă hazardaţi în ideea că , dacă acest judecător l-a citit pe reclamant, următorii o vor face la fel.
La mine, după un proces care a durat mai bine de 1 an, cu martori, înscrisuri, falsuri, înscenări de vizite nereuşite, executare silită, Poliţie, etc. în care judecătoarea a înţeles , exact ca la dvs., care e situaţia şi a hotărât în consecinţă, în apel, instanţa a întors pe dos hotărârea, fără a-mi admite alte probe , din prima înfăţişare. La fel, a făcut o mulţime de reclamaţii la autorităţi, inclusiv la Poliţie, a luat certificat de naştere duplicat, minţind că originalul e pierdut, fără ştiinţa mea, etc.
Acum suntem la al 16-lea proces în 2 ani şi un pic, incluzând şi dosare penale.
Copilul meu cântă la pian, învaţă engleză, face gimnastică, lucrează ceramică şi învaţă dansuri.
@ gi-jane2
Macar o zi inainte sa anunte, as putea obtine?
Omul nu vrea obligatii, ci numai drepturi si nici nu stiu cat il intereseaza copilul, ci doar sa ma hartuiasca.
Pot strange dovezi de-a lungul timpului ca sa cer exercitarea singura in viitor? Daca nu va veni la vizita sau nu va plati pensie? Daca tot nu pot impiedica procesele urmatoare atunci de ce sa fiu acum draguta si sa nu sesizez neregulile si falsurile pe care le face in acte oficiale?
Daca as vrea l-as putea da in judecata pentru calomnie, nu? (avocatul lui a spus judecatorului ca am cerut expres la Satrea Civila sa nu i se dea lui nicio informatie legata de copil).
@Martonze
Si el a incercat sa ia duplicat dupa certificatul de nastere fara stirea mea spunand ca a fost distrus la inundatie, dar a fost refuzat pentru ca nu il putea depunde pe cel original.
Din pacate Noul Cod Civil nu a fost adaptat la calitatea oamenilor din Romania. A dat niste drepturi unora care nu le merita si care se folosesc de copii pentru vendete personale.
La ce procese penale va referiti? Cred ca o sa iau si eu atitudine daca se va ajunge la zeci de procese.
Va felicit pentru ceea ec faceti cu copilul dvs. si va admir sincer pentru ca stiu cat este de greu.
@martonze
Tatal a facut toate aceste lucruri in timp de dumeavoastra ii permiteati sa plece linistit cu copilul si va bucurati sincer de momentele lor impreuna? Copilul dumneavoastra pe langa lucururile frumoase si utile pe care spuneti ca le face, are o relatie buna cu tatal, familia tatalui? Sta la el acasa in weekend sau in timpul saptamanii, pleaca impreuna in vacanta?
Intrebam si eu, ca sa incerc sa inteleg cat de "nebuni" sunt tatii astia care nu au nimic mai bun de facut in afara proceselor. Nu de alta, dar de obicei ceea ce afimati mai sus se intampla cand tatii au un program cu luarea minorului din domiciliu si mamele isi dau seama brusc ca au facut copii cu niste vietati ingrozitoare care pun grav viata copilului in pericol si trebuie sa fie acolo sa apere copilul cu orice pret de tata.