gi-jane2 a scris:
V-a înțeles copilul, nu prea are de ales. Dacă nici tatăl nu ar avea cum sa îl intretina, ar ajunge în grija statului, posibil sa va înțeleagă și atunci pe amândoi.
Nu știu ce păreri așteptați dvs, insa legal datorati copilului întreținere în solidar cu tatăl lui. Mie îmi pare rău că nu intelegeti acest lucru, ca și acel copil e al dvs, și ca trebuie sa faceți posibilul și imposibilul pt copiii dvs. 60 de euro e o suma mica, poate nu v- o permiteați, puteați vb cu părinții sa va ajute cu cat pot, sa fi trimis copilului 1kg de mere sau sa va împrumutat lunar de 60 de euro, nu după luni de neplata sa va împrumutați de 300.
Dacă nu mai puteați plăti, trebuia sa fi cerut instantei micșorarea pensiei de când ați fost data afara, plus ca puteați sa cereți micșorarea după ce ați născut.
Nu judec în niciun fel, insa în urma unei plângeri penale, nu e de ajuns sa ridicați din umeri și sa ziceți ca nu munciți și se prezuma buna credință.
Oricum, nu cred ca a depus tatăl plângere dacă ați plătit pensia restanta.
Cereți măcar acum în instanta reducerea pensiei.
Acum, vă voi mulțumi pentru sfat. Tocmai asta încerc să aflu, dacă eu pot să trimit instanței, prin poștă, aceasta cerere de recalculare a pensiei, în situația mea actuală, neavând posibilitatea momentan de a mă deplasa în România.
Cât despre ajutorul copilului de catre părinții mei, el a fost, este și va fi întotdeauna ajutat cu alimente și chiar sume de bani după posibilități, dar asta nu are nici o legatură cu plata pensiei alimentare. Minorul nu este in dificultăti fiind practic crescut de foștii socri, tatăl lui fiind foarte putin prezent, deci nu intră în discuție ajungerea lui în grija statului. Eu am luptat în instanță pentru acest copil, îmi cunosc foarte bine obligațiile față de el, dar totodată știu ca dragostea unui părinte nu se măsoară în bani. În anul 2012, când am fost ultima data in România, copilul a trebuit sa fugă în noaptea de Înviere de la biserica să poată veni să mă vadă și să mă țină în brațe toată noaptea, deoarece tatăl lui îi interzice să mă vadă, cu toate că instanța a hotărât că poate sta la mine o lună în vacanta de vară și un weekend la 15 zile. Povestea este lungă și destul de dureroasă pentru mine, este vorba de orgolii și situații.
Cât despre plângere, tatăl a depus-o , am fost deja contactată de Poliție și trebuie sa trimit dovada plății pe tot anul 2014 pentru a inchide dosarul.