avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiunile se inscriu in carnetul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiunile se inscriu in carnetul de munca

Se inscriu in carnetul de munca sanctiunile urmatoare:

- suspendarea CIM cu o perioada de pana la 10 zile;
- reducerea salariului de baza cu 5-10% pe o perioada de 1-3 luni

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Eugenia Angelica Fortuna , Consultant resurse umane 20:11, 17 Iulie 2009
rrramor a scris:

Hotarare privind carnetul de muncă nr. 1449 din 24.12.2007, Monitorul Oficial nr.5-7/23 din 11.01.2008 art 13. În carnetul de muncă nu se înscriu sancţiunile.

In tara, sunt aplicabile prevederile Decretului nr.92/1976 privind carnetul de munca ;)
In incercarea disperata de a gasi "negru pe alb", am ignorat faptul ca era din R.Moldova ( de fapt, nici nu am observat).... :">.....era prea frumos sa fie adevarat.....Nu ma supar; greseala se taxeaza....si ne-am si descretit un pic fruntile.
:offtopic:

Monya, si noi avem mare parte din societati arondate ITM Iasi dar nu am avut astfel de probleme, sunt suficient de cerebrali mare parte din cei care vin in control . Probabil tine si de modul in care stii sa colaborezi cu ei in timpul desfasurarii actului de control .

mai lucram si cu alte peste 28 de ITM - uri la nivel de puncte de lucru , si slava domnului , nu am avut cereri aberante din partea lor sau masuri de dus la indeplinire .

multumesc pt raspunsuri.

de exemplu, la reducerea salariului cu 5% pe o luna care ar fi inregistrarile care vor apare in carnetul de munca?
La aceasta sanctiune aplicarea o fac prin scaderea din salariul brut a unei sume egala cu acel 5%, deci nu se modifica salariul de incadrare asadr nu se inregistreaza nimic in cartea de munca.

Alte discuții în legătură

Inscrieri in carnetul de munca gabi1974 gabi1974 [b]Daca un angajat este sanctionat cu reducerea salariului pe 3 luni cu 10%, aceasta sanctiune cum se trece in carnetul de munca: "modificat incadrarea" urmand ... (vezi toată discuția)
Sanctionare disciplinara rrramor rrramor Sanctionarea angajatului cu 10% din salariu pentru 3 luni, se trece in carnetul de munca? Daca da....ce trec si in baza carui act voi reveni la salariul normal ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara aijin aijin Este vreo problema daca am intocmit procesul verbal privind cercetarea disciplinara a doua zi dupa ce a fost convocat salariatul? Acesta nu s-a prezentat. (vezi toată discuția)