avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare pierderi apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare pierderi apa

Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa aflu cum trebuiesc impartite aceste pierderi, in mod egal la fiecare apartament sau in functie de consumul fiecarui apartament, in conditiile in care apartamentele sunt contorizate cu apometre. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:00, 1 Aprilie 2016
Legiutorul nu a prevazut dispozitii concrete pentru repartizat supliment consum utilitati
Se folosesc 3 variante de repartizare supliment,care nu sunt perfecte si care intotdeauna vor genera nemultumirea unei parti a locatarilor
@poparlan
Indiferent de eforturile care se fac pentru citire apomentre individuale cu sau fara zecimale,
omiteti aspectul esential care consta in diferenta de clasa metrologica intre apometrele individuale si cele de bransament
d-voastra cum faceti ?
spuneti metoda pe care o folositi si ce rezultate aveti
Apa Nova insereaza in factura, sub tabelul de consumuri si valori, data urmatoarei citiri.
La RADET este mai dificil pentru ca nu se stie dinainte cand vine cititorul de contor. RADET difuzeaza niste fluturasi cu data citirii, dar pentru fiecare luna aproximeaza la un rastimp de 3 zile.
A anunta din timp cand sa se faca citirile apometrelor pe baza instiintarii furnizorului este o treaba buna, dar punerea in practica merge la un bloc mic, la blocurile cu mai mult de 50 apartamente e greu de crezut ca se pot obtine citirile concomitent cu ale furnizorilor, care furnizori si ei fac citirea in zile diferite unul fata de altul.
noi avem 2 scari cu 80 ap si citirile se fac de proprietari timp de 2 zile simultan la apa si caldura, incepand cu ziua citirii contoarului de catre apanova, si treaba merge mult bine fata de cand citirile se faceau la inceputul lunii
de asemenea de mare ajutor este si programul folosit de admin. care si optiunea de transmitere on line a indexilor contoarelor de apa
Si ce faceti cu consumul de apa calda din perioada citirii de catre RADET pana cand citeste Apa Nova? Evident il inregistrati ca diferenta.
Nu aici este problema pentru ca, din acest punct de vedere, aceste diferente se compenseaza si se rostogolesc de la o luna la alta.
Problema adevarata este la lipsa verificarii metrologice a apometrelor si la furturile ingenioase de apa.
Suntem obligati de lege sa anuntam actiunile de intrare pe proprietatea privata (si pentru verificarile la nivelul asociatiei) cu 5 zile inainte, altfel ne putem trezi ca oamenii nu ne vor deschide usa. Tocmai bine ca in aceasta perioada furtisagurile de apa sa fie acoperite si noi sa ramanem sa ne miram in continuare de unde naibii se pierde apa asta?
Oamenii de buna credinta nu se formalizeaza asupra anuntului si-ti pot deschide oricand usa, dar pungasii se vor da loviti, ba ca vin seara tarziu, ba ca sunt plecati din localitate, ba ca sunt la matusa, ba le-a fatat pisica si trebuie sa stea cu ea la spitalul veterinar etc.

Personal nu ma incred, dar si aici cu o doza mare de rezerva, decat in verificarea metrologica, ocazie cu care se poate verifica si integritatea instalatiei sanitare, nemaivorbind de descoperirea a zeci de apometre care stateau sa-si dea obstescul sfarsit, abia mai tragandu-si sufletul.

Alte discuții în legătură

De ce platesc pierderile de apa, daca am apometre traianp traianp Buna ziua De cateva luni ma confrunt cu urmatoare situatie in cadrul asociatiei de proprietari unde locuiesc la apa rece sunt incarcat in fiecare luna cu 1, ... (vezi toată discuția)
Repartizare consum apa calda ionutn ionutn Buna ziua, in cadrul asociatiei de locatari, ni se cere efectuarea citirii apometrelor lunar. Deoarece n-am reusit sa fac citirea pe luna trecuta, mi s-au ... (vezi toată discuția)
Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)