1. energia consumata pentru incalzirea apei reci pentru furnizarea apei calde este proportionala cu diferenta de temperatura dintre temperatura apei calde furnizate si temperatura apei reci a orasului .
2. energia consumata de o asociatie pentru incalzire este data de diferenta dintre temperatura de pe turul si returul instalatiei, restul fiind energia pierduta prin calorifere si tevi.
deci, direct nu se poate masura decit debitul de apa circulata, energia fiind o unitate de calcul.
m-ati convins din postarile de mai sus ca sinteti genul din murphy-smul
Si la cei cu CT unde sunt montate "aparatele" daca s-au debransat de la incalzirea centralizata?
Factura de la termoficare nu are nicio legatura in acest caz cu R.J. Mayer sau urmasii lui.
"daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i !"ati plecat de la citatul pe care tocmai l-am dat si ati ajuns la modificarea SET pe o tema care ati directionat-o pe o directie care nu mai avea demult legatura cu subiectul sau cu replicile pe care vi le-am oferit. in ritmul asta o sa ajungem sa vorbim despre orice altceva in afara de subiectul initial
ce pot face (legal) daca vecinul de deasupra a taiat tevile de la caldura pe principiul ïn casa mea fac ce vreau eu"?adik o sa ajungem sa vorbim despre fotbal, despre femei, despre politica (desi nu-mi place acest subiect), etc
daca am centrala de apartament si nu am contract cu CET_ul cel ce distribuie agent termic in bloc cit este de fapt cota care trebuie sa o achit catre asociatie pentru cele 3 tevi ce trec prin apartamentul meu??Daca doresc sa mi-le izolez cum trebuie sa procedez?Imi trebuie vreo aprobare??
sint detinator de CT si nu-mi convine ca platesc pt caldura, desi m-am debransat LEGAL de 8 ani, dar sint constient ca mai exista si parti comune pentru care sint nevoit sa platesc (casa scarii, uscatorie, birou asociatie, etc). nu sint insa de acord sa platesc pentru tevile care-mi trec prin casa, ele fiind de mult timp izolate atit cu izolatie cit si prin incastrarea lor in rigips. insa legea 230 nu face nicio diferenta intre cele doua si sint nevoit sa platesc la ambele
ultima data editat de felix34 pe data de Luni, 7 Septembrie 2009, 12:48
macar ati avut curiozitatea sa-i intrebati de unde le-au luat ? in mod normal ar trebui sa aiba o baza legala, nu sa le scoata din burta. am vazut un calcul de la o astfel de firma cu niste coeficienti de orientare pusi gresit la acelasi apartament la camere cu orientari diferite.