vecinul de deasupra a taiat tevile de la caldura, dupa ce si-a instalat centrala, iar acuma cel de sub el trebuie sa suporte consecintele: calorifele nu i se incalzes, aerisirea lor nu o poate realiza.
cine si cum poate actiona impotriva vecinului de deasupra?
cel ce a taiat tevile merge pe principiul "casa mea e casa mea si fac ce vreau", si inca nu a reusit nimeni sa intre la el. plus ca are deja (cred) multe, multe dosare pe la politie, pentru diferite amenzi, etc, etc
multumesc
Ptr edx.Avand in vedere existenta unei hotarari a instantei de judecata,ramasa definitiva si irevocabila ,care a fost acceptata si executata de catre proprietarul in culpa inclusiv obligatiile financiar dispuse in favoarea vecinilor prejudiciati,
alte comentarii pe de langa tema nu mai au relevanta.
Eu cred ca au cea mai mare relevanta in acest caz.
Daca acel om s-a debransat in mod legal - cu toate avizele obtinute - si o instanta l-a gasit vinovat avem o problema. Daca debransarea a fost ilegala - fara avize - atunci totul are sens.
Ptr edx.Intrucat nu sunt persoana care a intervenit asupra instalatiei generale alimentare agent termic ,nu am cunostiinta despre toate aspectele si amanuntele asupra carora dvs ridicati suspiciuni,credeti sau apreciati ca au relevanta.Am expus cazul concret pentru a demonstra solutia pronuntata de catre instanta de judecata,unicul for abilitat pentru competenta si legala solutionare.Avand in vedere caracterul documenteleor publice mentionate ,nu am autorizarea de a le face publice.Oricum rolul forumului cat si limitele de competenta ale userilor ,se rezuma la opinii ,eventual informare profesionala,sustinuta cu text de lege si nu lare drept scop contestarea sau disecarea hotararilor instantei de judecata .
Da, dar daca nu putem sti daca acel om s-a debransat conf. legii sau a facut-o de capul sau nu prea ne ajuta acest caz cu absolut nimic. Doar cu informatia ca instanta a hotarat sa refaca instalatia. Dar in ce conditii s-au intamplat acestea? Intrebarea care se ridica este daca risca cumva cel care s-a debransat de la incalzirea centrala conf. legii obtinand toate avizele si acordurile solicitate sa fie obligat ulterior de o instanta sa refaca pe banii lui acea instalatie. Pentru ca cel care o face fara aceste avize stie de la inceput ca risca acest lucru.
Nu vad cum o persoana ar putea obtine avize pentru a-si taia tevile de apa din casa.
Este clar ca produce o grava vatamare a drepturilor celorlalti proprietari.
Problema se poate rezolva in instanta dar acesta ar fi doar inceputul intrucat ,,proprietarul" ar putea sa nu respecte hotararea instantei.
Ar mai urma apoi si o parte a doua.