avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce pot face (legal) daca vecinul de deasupra a taiat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce pot face (legal) daca vecinul de deasupra a taiat tevile de la caldura pe principiul "ïn casa mea fac ce vreau eu

vecinul de deasupra a taiat tevile de la caldura, dupa ce si-a instalat centrala, iar acuma cel de sub el trebuie sa suporte consecintele: calorifele nu i se incalzes, aerisirea lor nu o poate realiza.

cine si cum poate actiona impotriva vecinului de deasupra?
cel ce a taiat tevile merge pe principiul "casa mea e casa mea si fac ce vreau", si inca nu a reusit nimeni sa intre la el. plus ca are deja (cred) multe, multe dosare pe la politie, pentru diferite amenzi, etc, etc
multumesc
Cel mai recent răspuns: iozsi39 , utilizator 08:24, 25 Noiembrie 2009
Factura de incalzire vine de la furnizor calculata pe suprafata radianta si nu are legatura cu Legea 230.
Presedintele a scris:

Factura de incalzire vine de la furnizor calculata pe suprafata radianta si nu are legatura cu Legea 230.
... daca blocul nu este contorizat.
daca blocul este contorizat, factura vine conform citirilor aparatelor montate (debitmetru, senzori de temperatura, etc) dupa calcularea lor conform legilor termodinamicii
Si la cei cu CT unde sunt montate "aparatele" daca s-au debransat de la incalzirea centralizata?
Factura de la termoficare nu are nicio legatura in acest caz cu R.J. Mayer sau urmasii lui.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
Presedintele, utilizator
felix 34,erorile legislativului...
Presedintele a scris:

Si la cei cu CT unde sunt montate "aparatele" daca s-au debransat de la incalzirea centralizata?
Factura de la termoficare nu are nicio legatura in acest caz cu R.J. Mayer sau urmasii lui.
iar sinteti rauvoitor si dati raspunsuri pe dinafara subiectului ? era vorba despre facturi emise catre asociatie. si la blocuri, acele aparate sint montate in subsol, nu la fiecare proprietar in parte. iar repartitoarele sint niste aparate interne ale asociatiei care nu au niciun fel de legatura cu firma de termoficare, pe ea neinteresind-o daca blocul are sau nu montate aceste aparate, ci numai sa furnizeze asociatiilor incalzire si apa calda la parametri normali, si sa-si incaseze banii. dealtfel, problemele lor cu asociatiile se termina imediat dupa debitmetre, orice reparatie dupa acestea cazind in atributiile asociatiilor.
va inselati amarnic daca dvs credeti ca factura nu are legatura cu termotehnica. debitmetrele nu indica decit volumul de apa furnizat asociatiilor iar :
1. energia consumata pentru incalzirea apei reci pentru furnizarea apei calde este proportionala cu diferenta de temperatura dintre temperatura apei calde furnizate si temperatura apei reci a orasului .
2. energia consumata de o asociatie pentru incalzire este data de diferenta dintre temperatura de pe turul si returul instalatiei, restul fiind energia pierduta prin calorifere si tevi.
deci, direct nu se poate masura decit debitul de apa circulata, energia fiind o unitate de calcul.
stiu ca este greu pentru cei care nu sint in domeniu, dar poate ar fi cazul sa va mai documentati inainte de a posta aiurea doar din dorintra de a fi in contradictoriu cu cineva anume. acolo unde nu ma pricep, prefer sa nu mai postez, sau sa-mi spun doar o parere, cu precizarea ca nu poate este sau nu corecta
PS tin sa mentionez inca o data ca mesajele sint OFFTOPIC de ceva vreme de la subiectul
" ce pot face (legal) daca vecinul de deasupra a taiat tevile de la caldura pe principiul ïn casa mea fac ce vreau eu ?"
, dar sint totusi instructive, sper. poate ar trebui deschis un topic pe tema ultimelor mesaje, daca se mai doreste acest lucru
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
ContSters61266, utilizator

Alte discuții în legătură

Taierea tevilor-parte comuna din apartament calistita calistita Buna ziua Sunt administrator la o asociatie de proprietari. In cdrul asociatiei un proprietar, de la etajul 4/4, a facut debransare totala, taind si partile ... (vezi toată discuția)
Aerisire coloană încălzire FlorinL. FlorinL. Bună seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc care are și etaj tehnic deasupra apartamentului meu pe o suprafață de 40% (casa liftului, ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor doamna_marian doamna_marian buna ziua . va rog sa ma ajutati intr-o problema locuiesc la etajul 4 din 5 al unui bloc de proprietari, in apartamentul de deasupra mea nu locuieste ... (vezi toată discuția)