elga50 a scris:
Indiferent de faptul ca va izolati sau nu tevile, cheltuiala cu caldura pentru proprietatea comuna (impartita pe cota-parte indiviza) o suportati.
Daca restul locatarilor sunt contorizati la caldura suma pe care o platiti pentru partea comuna este aproximativ cota-parte indiviza a Dv. inmultita cu 25% din factura de caldura. . Acest lucru se poate vedea din tabelul centralizator al asociatiei primit de la firma care face calculul la caldura. Procentul de 25% este alcatuit din 10% incalzire holuri si 15% tevile interioare - verticale. Acest procent este discutat cu firma respectiva in functie de incalzirea pe holuri. De aceea am spus ca este "aproximativ".
Daca locatarii nu sunt contorizati calculul este acelasi, numai ca el este facut sau ar trebui facut pe plan local de catre administrator.
..............................
Logica acestui rationament este ca la RADET sau orice furnizor de caldura din tara, suprafata echivalent calorica este alcatuita din suma suprafetelor private si suprafata comuna. Cand va debransati si obtineti acordul de la societatea furnizoare, aceasta scade din suprafata total facturata numai suprafata Dv. privata, restul care va apartine din suprafata comuna nu se scade, deci se factureaza in continuare, deci trebuie sa contribuiti la aceasta plata a facturii in proportia pe care v-am scris-o mai sus.
unde se specifica aceste procente de 10 si 15 % care se iau in calcul pt incalzirea spatiilor comune ? eu stiam ca se considera doar 10% din factura la calculul pentru incalzirea acestor spatii inmultit cu cota indiviza a fiecaruia.
iar in situatia in care caloriferele care sint pe partea comuna au repartitoare, nui ar trebui sa se tina cont de ele si sa se faca calcularea conform citirilor, renuntindu-se la acele procente ?