avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce pot face (legal) daca vecinul de deasupra a taiat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce pot face (legal) daca vecinul de deasupra a taiat tevile de la caldura pe principiul "ïn casa mea fac ce vreau eu

vecinul de deasupra a taiat tevile de la caldura, dupa ce si-a instalat centrala, iar acuma cel de sub el trebuie sa suporte consecintele: calorifele nu i se incalzes, aerisirea lor nu o poate realiza.

cine si cum poate actiona impotriva vecinului de deasupra?
cel ce a taiat tevile merge pe principiul "casa mea e casa mea si fac ce vreau", si inca nu a reusit nimeni sa intre la el. plus ca are deja (cred) multe, multe dosare pe la politie, pentru diferite amenzi, etc, etc
multumesc
Cel mai recent răspuns: iozsi39 , utilizator 08:24, 25 Noiembrie 2009
elga50 a scris:

Indiferent de faptul ca va izolati sau nu tevile, cheltuiala cu caldura pentru proprietatea comuna (impartita pe cota-parte indiviza) o suportati.
Daca restul locatarilor sunt contorizati la caldura suma pe care o platiti pentru partea comuna este aproximativ cota-parte indiviza a Dv. inmultita cu 25% din factura de caldura. . Acest lucru se poate vedea din tabelul centralizator al asociatiei primit de la firma care face calculul la caldura. Procentul de 25% este alcatuit din 10% incalzire holuri si 15% tevile interioare - verticale. Acest procent este discutat cu firma respectiva in functie de incalzirea pe holuri. De aceea am spus ca este "aproximativ".
Daca locatarii nu sunt contorizati calculul este acelasi, numai ca el este facut sau ar trebui facut pe plan local de catre administrator.
..............................
Logica acestui rationament este ca la RADET sau orice furnizor de caldura din tara, suprafata echivalent calorica este alcatuita din suma suprafetelor private si suprafata comuna. Cand va debransati si obtineti acordul de la societatea furnizoare, aceasta scade din suprafata total facturata numai suprafata Dv. privata, restul care va apartine din suprafata comuna nu se scade, deci se factureaza in continuare, deci trebuie sa contribuiti la aceasta plata a facturii in proportia pe care v-am scris-o mai sus.
unde se specifica aceste procente de 10 si 15 % care se iau in calcul pt incalzirea spatiilor comune ? eu stiam ca se considera doar 10% din factura la calculul pentru incalzirea acestor spatii inmultit cu cota indiviza a fiecaruia.
iar in situatia in care caloriferele care sint pe partea comuna au repartitoare, nui ar trebui sa se tina cont de ele si sa se faca calcularea conform citirilor, renuntindu-se la acele procente ?
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
ContSters61266, utilizator
Aceste procente, pe care le-am aflat si eu dupa contorizare, sunt luate din tabelul calculului caldurii contorizate.
macar ati avut curiozitatea sa-i intrebati de unde le-au luat ? in mod normal ar trebui sa aiba o baza legala, nu sa le scoata din burta. am vazut un calcul de la o astfel de firma cu niste coeficienti de orientare pusi gresit la acelasi apartament la camere cu orientari diferite.
PS cred ca am devenit deja offtopic, deviind de la subiectul principal.
as da si un raspuns la un alt mesaj, dar nu-mi voi mai permite sa dau raspunsuri pina nu imi obtin atestatul de administrator de la registrul comertului. pentru ca acolo se da atestatul fara a se tine cont de legea 230/2007 :D "prietenii stiu de ce "
Bun revenit colegului felix34.
Stimate coleg sa incercam ,in aceasta perioada de nesiguranta a acestei sectiuni pe forum sa fim toleranti,sa contribuim cu respect si cu buna credinta la respectarea si aplicarea regulamentului,"prietenii stiu de ce"
tocmai din aceaqsta toleranta am preferat sa ma abtin de la un raspuns adecvat, conform legii 230. si eu sint detinator de CT si nu-mi convine ca platesc pt caldura, desi m-am debransat LEGAL de 8 ani, dar sint constient ca mai exista si parti comune pentru care sint nevoit sa platesc (casa scarii, uscatorie, birou asociatie, etc). nu sint insa de acord sa platesc pentru tevile care-mi trec prin casa, ele fiind de mult timp izolate atit cu izolatie cit si prin incastrarea lor in rigips. insa legea 230 nu face nicio diferenta intre cele doua si sint nevoit sa platesc la ambele
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
ContSters61266, utilizator

Alte discuții în legătură

Taierea tevilor-parte comuna din apartament calistita calistita Buna ziua Sunt administrator la o asociatie de proprietari. In cdrul asociatiei un proprietar, de la etajul 4/4, a facut debransare totala, taind si partile ... (vezi toată discuția)
Aerisire coloană încălzire FlorinL. FlorinL. Bună seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc care are și etaj tehnic deasupra apartamentului meu pe o suprafață de 40% (casa liftului, ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor doamna_marian doamna_marian buna ziua . va rog sa ma ajutati intr-o problema locuiesc la etajul 4 din 5 al unui bloc de proprietari, in apartamentul de deasupra mea nu locuieste ... (vezi toată discuția)