ynocentta a scris:
Ptr adriantot.Aveti perfecta dreptate dar,gresiti ,intrucat nu se mai asigura continuitatea fluxului circulant,a beneficiarilor intregii instalatii comune,atat timp cat s-au montat dopuri la tur respectiv retur calorifer din apartamentul debransat,iar functionarea agentului termic se realizeaza conform vaselor comunicante..
din pacate, din cauza faptului cda nu aveti cunostinte tehnice, emiteti aberatii inn acest domeniu.
cel mai probabil cel care a taiat acele tevi a taiat tevile care colectau aerisirile care mergeau intr-o camera tehnica si pe hol, la ultimul nivel, pentru a se face aerisirea generala a intregii instalatii de incalzire (sau 1/2 din instalatie, functie de cum a fost conceputa). iar pe portunile cuprinse intre teul de pe turul de incalzire de la ultimul nivel pina la robinetul de aerisire nu exista
"continuitatea fluxului circulant" decit pe perioada efectuarii aerisirii, in rest apa nu circula pe acolo. iar "continuitatea fluxului circulant" este asigurata prin caloriferele de la ultimul etaj in conditiile in care instalatia nu este obturata si aerisirea este bine executata.
nu este insa legala aceasta taiere a circuitului de aerisire decit daca asociatia a aprobat acest lucru. insa, daca as fi in locul celui aflat mai jos de apartamentul debransat, eu as fi de acord ca sa-mi fac cite o aerisire la fiecare coloana de incalzire si sa o realizez ori de cite ori observ ca temperatura pe calorifer scade, fiind in interesul meu. evident, pentru a-l ajuta si pe vecinul de sus, daca este intelegator, i-as putea impune ca sa plateasca el piesele necesare acestei operatiuni, in caz contrar nefiind eu de acord cu acea desfiintare a instalatiei de aerisire. si ar fi in interesul lui sa scape de acea instalatie de aerisire deoarece ar scapa de tevile de prin casa. iar fara aprobarea mea ar fi ilicita aceasta operatiune, in instanta pierzind garantat procesul