avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce pot face (legal) daca vecinul de deasupra a taiat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce pot face (legal) daca vecinul de deasupra a taiat tevile de la caldura pe principiul "ïn casa mea fac ce vreau eu

vecinul de deasupra a taiat tevile de la caldura, dupa ce si-a instalat centrala, iar acuma cel de sub el trebuie sa suporte consecintele: calorifele nu i se incalzes, aerisirea lor nu o poate realiza.

cine si cum poate actiona impotriva vecinului de deasupra?
cel ce a taiat tevile merge pe principiul "casa mea e casa mea si fac ce vreau", si inca nu a reusit nimeni sa intre la el. plus ca are deja (cred) multe, multe dosare pe la politie, pentru diferite amenzi, etc, etc
multumesc
Cel mai recent răspuns: iozsi39 , utilizator 08:24, 25 Noiembrie 2009
Ptr adriantot .Exact.Daca iintreruperea fluxului de agent termic printr-un calorifer afecteaza buna fuctionare a caloriferelor legate pe instalatia de alimenteare generala aceea pe verticala,nu inseamna ca debransarea intentionata ,
are drept consecinta intreruprea circuitului ,care anterior se realiza prin intermediul caloriferului?
Nu. Intreruperea" fluxului de agent termic printr-un calorifer" nu afecteaza buna fuctionare a celorlalte calorifere legate pe instalatie.
pentru ca si femeile atehnice (cu pretentia de atotstiutoare) sa poata intelege cum sta treaba cu dezafectarea unui calorifer situat la ultimul nivel (cum este situatia prezentata), am sa fac o paralela intre instalatia de incalzire si un aragaz, aparat pe care-l folosesc (sau ar trebui) sa-l foloseasca.
aveti un aragaz cu toate cele 4 ochiuri in functiune (instalatia de incalzire). daca intrerupeti functionarea unui ochi de aragaz (un calorifer), celelalte 3 ochiuri vor functiona independent de cel intrerupt (celelalte calorifere din instalatie vor functiona)
singura posibilitate ca unul sau mai multe calorifere sa nu mai functioneze este ca acel vecin care a taiat tevile de tur si retur sa nu fi fost la ultimul nivel, ci mai jos, ceea ce ar fi deja caz de tribunal.
sper ca macar acum sa fi inteles cum sta treaba ;)
Ultima modificare: Luni, 17 August 2009
ContSters61266, utilizator
In ambele variante este caz de tribunal - fapta sa duce la acest lucru. Singura diferenta poate fi doar repercursiunea acestei fapte asupra celorlalti - in cazul ultimului etaj se intrerupe doar aerisirea, in alt caz se intrerupe complet incalzirea celor de deasupra. In orice varianta acest om nu trebuie iertat - chiar daca tehnic se pot monta aerisitoare automate la nivelul de jos in prima varianta - tocmai datorita atitudinii pe care a avut-o.
In rest nu are nici o legatura debransarea caloriferelor cu functionarea instalatiei dupa cum s-a explicat in postul anterior.
Ptr felix 34 .Aspectul privitor la "intrerupe complet incalzirea celor de deasupra" a motivat intrebarea mea .Va comunic ca in anul 2002 am suportat consecintele unei situatii identice,in care un proprietar ,dupa ce s-a mutat,cu scopul asigurarii confortului termic personal ,s-a debransat de la instalatia comuna agent termic a condominiului,conducand la functionareacaloriferelor ramas racordate la coloana, in conditii improprii .la valori scazute fata de cele distribuite de prestatorul de servicii ,cu afectarea confortului termic al tuturor vecinilor racordati la respectiva coloana.Interventia la nivelul presedintelui si a comitetului s-a lovit de opinii similare cu ale dvs.Surprinzator insa,instanta ,in 2 termene a pronutat decizie definitiva si irevocabila ,prin care "obliga proprietarul xxx,care a intreprins modificari asupra instalatiei generale de alimentare comuna agent termic ,sa refaca instalatia la forma din cartea tehnica a imobilului,sa achite daunele materiale in cuantum...solicitate de catre petenti ".User felix 34,apreciati ca se impune sa comunicam instantei de judecata,profunda dvs analiza privitoare la "femeile atehnice ,cu pretentia de atotstiutoare,paralela intre instalatia de incalzire si aragaz"?Cata profunzime si profesionalism in mesajul dvs fara relevanta insa fata de tema.

Alte discuții în legătură

Taierea tevilor-parte comuna din apartament calistita calistita Buna ziua Sunt administrator la o asociatie de proprietari. In cdrul asociatiei un proprietar, de la etajul 4/4, a facut debransare totala, taind si partile ... (vezi toată discuția)
Aerisire coloană încălzire FlorinL. FlorinL. Bună seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc care are și etaj tehnic deasupra apartamentului meu pe o suprafață de 40% (casa liftului, ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor doamna_marian doamna_marian buna ziua . va rog sa ma ajutati intr-o problema locuiesc la etajul 4 din 5 al unui bloc de proprietari, in apartamentul de deasupra mea nu locuieste ... (vezi toată discuția)