avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cărţi. Interesante, de ... Carti si iar carti
Discuție deschisă în Cărţi. Interesante, de recomandat, topuri...

Carti si iar carti

V-au placut, v-au impresionat, v-au enervat. Tot carti sunt. Daca recenzia ta este chiar buna, o sa fie publicata ca articol in Avocatnet.ro.
Pe langa cartile de specialitate care imi ocupa aproape tot timpul, am reusit sa citesc " Despre lucrurile simple" de Mihaela Radulescu
Ce faci cand cartile de specialitate nu iti sunt suficiente? De exemplu in materie de procedura civila sau dreptul muncii....uneori tratatele devin inutile....practica este mult inaintea teoriei si mult prea succinta? Net-ul nu ajuta intotdeauna....
Despre beletristica, e greu de spus ca mai ai timp, mai ales daca mai ai si un copil prin preajma. Dar dincolo de orice, cred ca nimic nu se compara cu o dupa amiaza calduta in care sa te tolanesti pe un seslong cu o carte in mana........ah ce vremuri! Daca mai aveti timp, profitaiti din plin!
De exemplu acum cand scriu, langa mine micutul sterge pe jos cu un mop... iar in 2 sec va cere ceva sau va intreba ceva........
ULTIMA - IN ORDINE CRONOLOGICA - CARTE CARE M-A IMPRESIONAT ESTE LUCRAREA "SOMATIA D EPLATA', SCRISA DE ION DELEANU SI INCA UN AUTOR, NU IMI AMINTESC NUMELE. ION DELEANU ESTE UN MARE GENIU AL DREPTULUI. AS CUMPARA O CARTE SCISA DE EL FARA SA STIU TITLUL, PRETUL SAU ALTE ASEMENEA ASPECTE.
Cu multi ani in urma am avut privilegiu de a cunoaste un om deosebit. Un om cu inima mare si inteligenta pe masura. Chiar daca era bine trecut de 70 ani tinuta si inteligenta il intinereau enorm. Omul-Avocatul acela mi-a facut cadou o carte- Pledoarii celebre de Yolanda Eminescu editia 1973.
Acea carte se afla la loc de cinste in inima mea, la fel ca OMUL-AVOCATUL care mi-a daruit-o
Gabriela71 a scris:

ce tratate de drept civil imi recomandati?

Care parte din dreptul civil?
Pentru obligatii va recomand - Ion Dogaru
Succesiuni - Mihai Eliescu , chiar daca este mai vechi are un discurs inegalabil
Procedura civila - categoric Ion Deleanu, chiar daca are uneori o pretiozitate de limbaj care poate fi stanjenitoare pentru cititor
Raspunsurile la problemele concrete de drept nu se afla insa in tratatele de drept ci acolo unde le cautati. Un indemn de pe coperta interioara a unui cod penal din anii 30, care se aplica oriunde: "Magistratilor si advocatilor care pun in aplicare acest cod: Dati caldura inimei voastre literei lui reci!"

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)
La procedura civila ce carti imi sugerati? sngcriss2013 sngcriss2013 La Procedura civila ce cartii imi sugestionati?Eu am cumparat la P.p fise de Udroiu si este buna din punctul meu de vedere. (vezi toată discuția)