avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cărţi. Interesante, de ... Carti si iar carti
Discuție deschisă în Cărţi. Interesante, de recomandat, topuri...

Carti si iar carti

V-au placut, v-au impresionat, v-au enervat. Tot carti sunt. Daca recenzia ta este chiar buna, o sa fie publicata ca articol in Avocatnet.ro.
Poate el / ea sta mai mult pe internet sau la televizor .... nu trebuie sa-i consideram sclavi :)
elis a scris:

Poate el / ea sta mai mult pe internet sau la televizor .... nu trebuie sa-i consideram sclavi :)

Categoric nu sunt scalvi, chiar daca e imperios necesar sa fie manumisi :D
radu chirită - convenţia europeană a drepturilor omului. comentarii şi explicaţii, 2007

558ma a scris:

Ce carti ??? Nu aveti internetul si televizorul. :hammer:

Imi amintesit de ce a zis inspectorul fiscal cand mi-a venit in control, prima data, prin 2001-2002. Ce carti de specialitate? Codul civil si codul penal! Ce internet? La ce le va trebuie internet? Mentionez ca acest inspector, pe atunci era student la stiinte economice la Facultatea din Chisinau, probabil intre timp si-a terminat facultatea... :)

Eu am terminat liceul de informatica si aveam prea putin de "tocit" la scoala, imi place matematica, facem integrale, derivate si functii din placere in timpul liber.
Am dat la drept pentru ca imi placea foarte mult si imi place si acuma istoria. Mi se trage de la taica-meu care e profesor de istorie si care are o blibioteca impresionanta de carti "adevarate" de istorie: Titus Livius, Socrate, Herodot, Marc Aureliu, Stefan Pascu...

Dar si formatia realista m-a ajutat si ma ajuta in profesie. de exemplu, pentru a invata mai usor drepturile reale si modalitatile de dobandire ale acestora, mi-am facut scheme logice, ca la informatica. Penalul si procedura penala iarasi imi plac pentru ca sunt mai tehnice. Dar si civilul are farmecul lui, tocmai pentru posibilitatile mai vaste de "jonglare" cu cunostintele. Mai ales la succesiuni, trebuie sa stii matematica. :)
Pentru cei care va ocupati mai ales de dreptul penal (insa nu numai pentru voi) va recomand articolele lui Thomas Szasz despre phihiatrie si "medicalizarea" unor comportamente sociale. Mie mi-au schimbat viziunea despre psihiatrie in general si despre anumite probleme in particular

avTodincaVeronica a scris:

Mai ales la succesiuni, trebuie sa stii matematica.

Asa este, mai ales daca ai succesiuni ca la noi in zona, nedezbatute de 4-5 generatii si unde in CF apar intabulati 20-30 de persoane pe acelasi imobil cu cote de genul 15/720 parti, aproape toti au intre 2-7 mostenitori (arbore genealogic la fiecare proprietar tabular) iar cotele finale, calculate pentru fiecare mostenitor in parte ajung sa aiba numitor de genul 10800 etc. Folosesc insa o adresa web pentru a calcula cmmmc =D>.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2008
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)
La procedura civila ce carti imi sugerati? sngcriss2013 sngcriss2013 La Procedura civila ce cartii imi sugestionati?Eu am cumparat la P.p fise de Udroiu si este buna din punctul meu de vedere. (vezi toată discuția)