stima grace r !
trebuie sa recunosc privind ultimul dvs post MAI ALES AVATARUL SAU ca , in ceea ce priveste ultima fraza, chiar aveti dreptate. chiar mi-as dori un asemenea cap in preajma. dar oricata simpatie as manifesta pt dvs , din celelalte puncte de vedere CHIAR NU AVETI DREPTATE. dvs nu reusiti deloc sa va puneti in postura angajatorului si sa vedeti problemele reale pe care acesta le are, iar ca dvs probabil nu vor reusi multi angajati.
nu are importanta 2001 sau 2003, e vorba de acelasi regim, si de toate cele care au urmat.... in esenta nici unul mai bun, privind strict aceasta problema.
nu aveti dreptate ca se pot rezolva problemele angajatilor. ei stiu ca legea ii apara si , in cel mai rau caz, isi pot pierde locul de munca, dar oricum ziarele sunt pline si gasesc altul... singurul lucru important pentru ei este sa fure cat pot de mult de al vechiul loc de munca. de asemenea, ei stiu ca pot face si una sau 2 absente nemotivate, si nu patesc nimic....
solutiile legale propuse domnului greceanu sunt frectii la picior de lemn, gratuite si inutile. sunt ca legea care interzice dar nu sanctioneaza. singurul lucru concret care duce la disciplinarea angajatului ar fi oprirea din salariu.... ce conteaza ca ii scrii sau nu in roi ca nu are voie sa faca nemotivate? daca nu stie ca pierde ceva, nu il intereseaza.... cu ce il ajutati de fapt pe angajator/ cu un alt munte de hartii inutile? prevede omul ca angajatul trebuie sa-si depuna preaviz cu 15 zile inainte de a parasi locul de munca, dar daca totusi pe angajat nu-l intereseaza/? te trezesti ca-ti lasa pravalia goala ziua in amiaza mare si pleaca si nu ai ce sa-i faci! pentru el nu exista sanctiuni, nu percepeti asta?si va pot da zeci de exemple punctuale in care angajatul face ce vrea si n-ai ce-i face!
am avut un post anterior , si anume acesta:
www.avocatnet.ro/content/for...
in care aratam cum angajatul , indiferent de functia lui, te poate fura PE FATA indiferent de natura muncii lui. SI N-AI CE SA-I FACI. VA POT ARATA SI DIN ACESTEA DESTULE. si atunci la ce bun asemenea capete? sa ma consoleze cu gandul ca pot inca sa mai cheltui niste bani prin judecati, constatand un nup sau in cel mai fericit caz sa aflu ca am dreptate dar nu pot sa-mi tecuperez nimic deoarece angajatul n-are bani? nu multumesc, nu ma ajuta cu nimic...
conform legilor, angajatorul plateste si pentru ce greseste el, si pentru ce greseste angajatul sau. angajatul in schimb niciodata. sau in cateva cazuri minore. si atunci la ce bun asemenea capete luminate?
experienta m-a pus in postura in care desi cu dreptatea in mana nu am avut ce face. va pot da oricate exemple doriti dvs. , aici sau in privat. si atunci la ce bun restul de discutii?
intrebati-l pe domnul greceanu daca e multumit si daca il ajuta cu ceva solutiile dvs. SI MAI ALES COBORATI VA ROG CU PICIOARELE PE PAMANT DIN CLOPOTUL DE STICLA IN CARE TRAITI....