avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la contractul de munca

Va consult intr-o problema legata de o discutie pe care am avut-o cu inspectorii de munca. La incheierea contractului individual de munca, dupa parcurgerea tuturor etapelor premergatoare, am incheiat cu fiecare salariat un act aditional la contractul individual de munca in care am trecut clauze precum: 1.in cazul absentarii nemotivate... se va retine din salariu suma de.... 2. Parasirea locului de munca fara preaviz duce la retinerea din salariu a sumei de.... s.a. Inspectorii de munca au spus ca nu este legal acel act aditional pentru ca este inuman . Dumneavoastra ce parere aveti? Eu am incheiat acel act din dorinta de a obliga salariatul sa fie corect, sa nu lipseasca nemotivat sau daca nu mai vrea sa lucreze la mine sa ma anunte etc.
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 17:04, 10 Septembrie 2009
stima grace r !

trebuie sa recunosc privind ultimul dvs post MAI ALES AVATARUL SAU ca , in ceea ce priveste ultima fraza, chiar aveti dreptate. chiar mi-as dori un asemenea cap in preajma. dar oricata simpatie as manifesta pt dvs , din celelalte puncte de vedere CHIAR NU AVETI DREPTATE. dvs nu reusiti deloc sa va puneti in postura angajatorului si sa vedeti problemele reale pe care acesta le are, iar ca dvs probabil nu vor reusi multi angajati.

nu are importanta 2001 sau 2003, e vorba de acelasi regim, si de toate cele care au urmat.... in esenta nici unul mai bun, privind strict aceasta problema.

nu aveti dreptate ca se pot rezolva problemele angajatilor. ei stiu ca legea ii apara si , in cel mai rau caz, isi pot pierde locul de munca, dar oricum ziarele sunt pline si gasesc altul... singurul lucru important pentru ei este sa fure cat pot de mult de al vechiul loc de munca. de asemenea, ei stiu ca pot face si una sau 2 absente nemotivate, si nu patesc nimic....

solutiile legale propuse domnului greceanu sunt frectii la picior de lemn, gratuite si inutile. sunt ca legea care interzice dar nu sanctioneaza. singurul lucru concret care duce la disciplinarea angajatului ar fi oprirea din salariu.... ce conteaza ca ii scrii sau nu in roi ca nu are voie sa faca nemotivate? daca nu stie ca pierde ceva, nu il intereseaza.... cu ce il ajutati de fapt pe angajator/ cu un alt munte de hartii inutile? prevede omul ca angajatul trebuie sa-si depuna preaviz cu 15 zile inainte de a parasi locul de munca, dar daca totusi pe angajat nu-l intereseaza/? te trezesti ca-ti lasa pravalia goala ziua in amiaza mare si pleaca si nu ai ce sa-i faci! pentru el nu exista sanctiuni, nu percepeti asta?si va pot da zeci de exemple punctuale in care angajatul face ce vrea si n-ai ce-i face!

am avut un post anterior , si anume acesta:
www.avocatnet.ro/content/for...
in care aratam cum angajatul , indiferent de functia lui, te poate fura PE FATA indiferent de natura muncii lui. SI N-AI CE SA-I FACI. VA POT ARATA SI DIN ACESTEA DESTULE. si atunci la ce bun asemenea capete? sa ma consoleze cu gandul ca pot inca sa mai cheltui niste bani prin judecati, constatand un nup sau in cel mai fericit caz sa aflu ca am dreptate dar nu pot sa-mi tecuperez nimic deoarece angajatul n-are bani? nu multumesc, nu ma ajuta cu nimic...

conform legilor, angajatorul plateste si pentru ce greseste el, si pentru ce greseste angajatul sau. angajatul in schimb niciodata. sau in cateva cazuri minore. si atunci la ce bun asemenea capete luminate?

experienta m-a pus in postura in care desi cu dreptatea in mana nu am avut ce face. va pot da oricate exemple doriti dvs. , aici sau in privat. si atunci la ce bun restul de discutii?

intrebati-l pe domnul greceanu daca e multumit si daca il ajuta cu ceva solutiile dvs. SI MAI ALES COBORATI VA ROG CU PICIOARELE PE PAMANT DIN CLOPOTUL DE STICLA IN CARE TRAITI....
:offtopic: Interventie moderator
Cred ca este timpul sa puneti capat acestor discutii offtopic. Daca doriti puteti deschide un nou topic referitor la raspunderea salariatului sau a angajatorului. Deja mesajele postate s-au indepartat de subiectul acestui topic.
Va multumesc anticipat pentru intelegere.
Ligi a scris:

reludd a scris:

namiru a scris:

reludd a scris:

nu vedeti chiar si in acest forum cum se pune problema? ca poate unii angajatori ar face abuzuri si de aceea mai bine nu au nici un drept? si angajatii nici o obligatie? nu intelegeti ca sunteti carne de tun? prada pe o masa electorala in care aveti doar vina ca jucati 6.000.000/100.000, adica 60/1?

Nu, gresiti., pe acest forum sunt tratate de fapt abuzurile unor angajatori.
S-a dus vremea iobagiei, salariatul nu mai este legat de angajator ca iobagul de glie, el este liber, are libertatea muncii, drept castigat acum 20 ani.
Principul trebuie sa fie, pentru o munca corecta - un salariu corect si atunci nu mai comenteaza nimeni.

PARDON! dumneavoastra gresiti!

as spune ca mai degraba sunteti bolnav(a) de greseala !!!
inca din primul post s-a pus problema UNOR ACTE ADITIONALE PRIN CARE ANGAJATII SUNT SANCTIONATI DACA NU RESPECTA INTELEGEREA INITIALA....
ati denaturat subiectul si l-ati dus la iobagie.... adica asa:

vine omul si se angajeaza. i se dau conditiile de munca, i se spun obligatiile la locul de munca si i se atrage atentia ca abaterea y e sanctionata cu suma x. omul ia la cunostiinta si e de acord si semneaza actul aditional. peste 3 zile face abaterea y, dar.... vine statul si zice: a facut omul abaterea y dar cum sa-l sanctionezi????

unde vedeti dvs iobagia, stimati domni?in faptul ca i se cere sa respecte conditiile initiale????

Se face Regulament intern in care se trec toate abaterile disciplinare si sanctiunile pe care doriti sa le aplicati pentru aceste abateri, cu respectarea prevederilor Codului Muncii. E foarte usor si mai ales necesar. Puteti sa vorbiti acolo despre tot ce nu acceptati la locul de munca- absente nemotivate, intarzieri de la program, etc- si bineinteles, drepturile pe care salariatii le au in firma dumneavoastra. La angajare, aduceti la cunostinta salariatului prevederile acestui Regulament Intern si pentru ca sa fiti sigur ca a inteles si ca il va respecta, puneti-l sa semneze de luare la cunostinta. E asa greu? Nu trebuie nici un act aditional la CIM.

stimate domnule ligi!!

nu aveti senzatia ca v-ati oprit la jumatea drumului?

ii atragi atentia (inca o data, de parca mai era nevoie) si prin roi, ca nu are voie sa faca nemotivate, sau sa plece fara preaviz.
pana acum toate bune

DAR ZICETI MAI DEPARTE: SI DACA TOTUSI ANGAJATUL NU RESPECTA CELE DIN ROI, CE-I FACI? ASTA E PARTEA CARE ARDE DAR DVS VA FACETI CA NU INTELEGETI!!!!!

II DAI MUSTRARE? IL SCOTI IN CAREU CA PE VREMEA UTC-ISTILOR? IL SPUI MAMA-SI? nu intelegeti ca asta de fapt e problema? atata timp cat angajatul E INVATAT DE CONSILIERI ca nu pateste nimic, el nu isi va respecta niciodata indatoririle, chiar daca a semnat pentru asta???? spuneti masuri concrete! nu maculatura!
:offtopic:

SI MAI ALES COBORATI VA ROG CU PICIOARELE PE PAMANT DIN CLOPOTUL DE STICLA IN CARE TRAITI....

Clopotul meu de sticla a insemnat angajatori de marca care au reusit sa nu ajunga in situatia dvs sau in instanta datorita profesionalismului cu care am rezolvat problemele lor cu angajatii.
Ca membru al echipei de conducere nu poti sa nu te pui in postura angajatorului, mai mult ,ca manager RU esti mana lui dreapta in rezolvarea problemelor reale ale acestuia, desi esti tot un angajat.
Provocarea de a va dovedi ca se poate ma incita sa va ofer "capul" meu, daca veti considera ca merita investitia :bow:

Imi cer scuze moderatorului pentru acest mesaj offtopic si sper sa nu-l stearga inainte de a-l citi destinatarul @reludd :)
Promit sa nu mai continui discutia prin mesaj public.
:offtopic:
"valeriugreceanu" & "reludd":
Va rog sa nu mai rastalmaciti cuvintele consultantilor si sa nu-i mai jigniti!
Daca nu va convin raspunsurile nu tineti cont de ele!
Codul muncii va ofera multe solutii pentru a scapa de un salariat incomod. Dvs. nu va convin pentru ca necesita munca si efort.
Va rog sa incetati cu insultele pentru ca nimeni de pe forum nu v-a insultat sau jignit.
Daca sunteti atat de buni cunoscatori ai legilor nu mai cereti ajutorul nostru si faceti cum credeti de cuviinta. Faceti regulamente proprii, aplicati cum vreti Codul muncii si gata.
Noi nu putem sa raspundem cum va convine dvs. ci cum spune legea. daca nu va place legea este problema dvs. si nu a consultantilor.
Continuarea acesti dialog cu insulte si jigniri din partea dvs. nu este de preferat si, daca recidivati, vi se vor sterge mesajele!
Va multumesc, daca ati inteles ce doresc de la dvs.!
Cu stima,
Valeriu Tudor - moderator

Alte discuții în legătură

Plata salariu proportional cu timpul lucrat didi_06 didi_06 Am un salariat care nu respecta timpul normal de lucru. In cursul unei luni pot sa il platesc cat timp (ore) a prestat fara ca acest lucru sa fie considerata ... (vezi toată discuția)
act aditional la contractul de munca reludd reludd Va consult intr-o problema legata de o discutie pe care am avut-o cu inspectorii de munca. La incheierea contractului individual de munca, dupa parcurgerea ... (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara rin rin Cand codul muncii prevede: \"Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu ... (vezi toată discuția)