Carturarul
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Beneficiile contoarelor inteligente nu sunt legate de economia de energie ci de faptul ca au citire de la distanta si iti pot intrerupe alimentarea cu energie electrica prin telecomanda.
Adica avantaje pentru distribuitori, nu pentru utilizatori.
@darida,
Interesant likul - chiar l-am pus la favorite si sfatuiec pe toti sa facem acest lucru. Macar sa stim, sa fim informati.
Am apreciat si sfaturile date de @gigipopa.
Daca masuram si ne zbatem ca pestele pe uscat, nu realizam nimic. La judecatorie trebuie mers, dar nu de unulsingur, trebuie cu "grupa mare", eventual printr-o organizatie de protectie - a cumparatorului, a vanzatorului, a sanatatii si mai stiu eu ce organizatii mai sunt - cred ca ati prins ideea.
Cred ca se poate si o actiune in contencios administrativ - zic si eu...
GermanAlex
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Din moment ce contorul nu este proprietate nu poti refuza. Daca aveti indoieli ca nu este bun si nu inregistreaza corect, se poate verifica extrem de simplu. Se ia un resou de 1-2-3kw si se masoara curentul consumat cu un ampermetru si tensiunea cu un voltmetru de precizie. Scoateti totul din priza si montati doar resoul si il tineti exact 1 ora citind indexul la inceput si la sfarsit. P = U x I Puterea consumata este = cu curentul ori tensiunea. Dar sa nu uitam insa ca aceste contoare mai masoara si alte lucruri.
alexstaneci
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Contoarele inteligente pot fi programate astfel incat sa poata fura inteligent ! Este suficient sa cunosti metodele de testare ale celor de la metrologie , si sa actionezi in consecinta. Ca exemplu pot face orice cantar electronic sa fure la cantar , dar sa treaca testul metrologiei , care se efectueaza cu 2-3 ... 10 etaloane , insa intre aceste etaloane cantarul poate masura dupa alte legi ....
Trecand peste acest aspect care ar putea fi dezvaluit vreodata ( vezi cazul VW cu noxe) insa in Romania nu se vor lua masuri . Enel a furat pe facturi timp de ani buni! In alta tara ramanea fara licenta , in Romania , continua sa fure ....
Cel mai grav este ca de beneficiile acestor contoare nu vor fi impartite cu consumatorii , ci folosite impotriva lor ! De exemplu se poate masura frecventa curentului , care daca nu e intre 48 si 50 hz , influenteaza consumul , si strica motoarele electrice. De multe ori sunt 45 sau sub 45 hz in retea , insa nu vor masura aceste frecvente , ca sa nu poata fi dati in judecata . De asemenea pot masura tensiunea care atunci cand este sub 200 v duce la stricarea aparatelor electrocasnice ( in special frigidere) , sau arderea instantanee daca este peste 300 V . La fel , nu vor fi inregistrate ....
Insa uitati-va cu atentie la contractele semnate unde Enel se obliga sa furnizeze 6 kw , deci daca depasiti , si sunt destule momente cand depasiti , sunteti pasibili de pedepse . Acum ceva timp, mai bn de 10 ani , unuia i-a fost deconectata locuinta fiindca avea aparate electrocasnice ce totalizau 36 kw , desi nu le folosea pe toate odata , si nici nu puteau sa dovedeasca , insa acum vor putea , fiindca spionul va transmite instantaneu orice varf. Poate nu va vor deconecta , insa cu siguranta , va vor obliga sa treceti la un abonament care sa aiba mai mult de 6 kw , nereglementat, sau sa platiti schimbarea cablurilor pana la intrarea in locuinta dumneavoastra .....
ANRE DOARME ! SI habar nu are cu ce se mananca energia electrica , dar are grija sa lase in calculul tarifului de distributie : plus 15 % furturi ( deci ar trebui sa platim mai putin , dar platim si ce fura altii , pe care Enel ii lasa in pace ......
Asociatie de locatari
Axa04
Buna ziua,
Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie...
Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)