DungaciuG
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
As avea niste completari pe topic,
1 - este "coreca" intentia distribuitorului de a monta ce sistem de masuratoare doreste, dar
2 este partial gresita afirmatia ca distribuitorul este si proprietarul controrului, desi el revendica asta contorul a fost platit de consumator ANTICIPAT inainte de instalare,
3 asa cum s-a mai precizat, costurile vor fi platite esalonat de consumator, deci vor fi costuri suplimentare, BX are perfecta dreptate,
4 despre posibila (probabila) emisie de radiatii, este discutabil, in mediul urban la condominiumuri vechi, contoarele au fost mutate pe palier, majoritatea locatarilor au deja usi metalice, deci impactul va fi minim,
5 Adevarat ca aceste contoare pot fi influentate de catre oricine stie cum, chiar si de operator
in acest sens pentru a evita deconectarea in caz de posibil litigiu, singura metoda eficienta va fi PASTRAREA in continuare a contoarelor vechi in paralel cu cele noi, si mentiunea c in contract ca in caz de diferente de index sa fie "valabil" index-ul contorului clasic.
Astfel se rezolva prezumtivele litigii si e varza intreaga si capra satula.
Stimate dle GigiPopa.
Respect punctul dvs. de vedere, dar permiteti-mi sa va aduc la cunostinta de ultimile varfuri ale tehnologiei IT.
Ati auzit, citi, documentat despre noile contoare inteligente (apa, gaze, electricitate) care sunt citite de la distanta???!!!
Aveti puterea mintii de a interpreta aceasta tehnologie in sensul acelor "mastodonti" care vor s-o puna in practica???
De ce sunteti atat de credul ca cei ce vor asta, vor si binele consumatorilor???
Oare, chiar o fac spre binele beneficiarilor???
NICIODATA!!!
In ce lume traiti???
Nu va suparati pentru aroganta cu care am abordat opinia dvs. despre acest subiect.
Imi doresc sa intelegeti un singur lucru!
Cine consuma, daca vrea ce-si doreste pipota lui, atunci, TREBUIE SA PLATEASCA!!!
CUI?
Va las pe dvs. sa gasiti raspunsul!!!
Adam Grecu
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
In sensul celor discutate, am o intrebare:
- este vreo deosebire intre contorul electronic care a inlocuit vechiul contor cu disc si un contor asa-zis inteligent?
Vreau sa va informez ca la mine in casa este montat un contor electronic cu afisaj LCD si periodic sunt "vizitat" de o tanti care citeste indexul. In urma discutiilor, inteleg ca ce am eu in casa nu prea este inteligent de este necesara deplasarea unui cititor si drept este ca acel index imi apare pe factura.
La fel avem si la casa scarii, numai ca este pe trifazat, indexul fiind citit de aceeasi tanti.
Cu multumiri!
Ehehe, spre deosebire de Iasi la Bucuresti au avansat, nu citesc indexul, il pozeaza periodic sa se regularizeze!
Oare au aparate foto "inteligente"?:hm:
Citirea la distanta se va efectua in practica curenta in momentul in care pe intreaga sucursala a firmei de distributie energie electrica s-a terminat montarea contoarelor inteligente. In prezent se inchid tablourile de distributie aflate pe scara blocului cu inbus-uri distribuite doar echipelor de interventie.
Fotografierea contoarului de curent electric se practica de mai mult timp, cand inca nu se montasera contoare inteligente si constituie proba atunci cand se contesta citirea de catre consumatori.
Ne place, nu ne place (contestam si invocam tot felul de "hotii"), in scurt timp decontarea consumului se va face pe baza citirii contorului inteligent, la distanta.
Asociatie de locatari
Axa04
Buna ziua,
Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie...
Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)