Nu inteleg, sau dvs. nu ati explicat corect. La obtinerea avizului tehnic de racordare, ati avut o oferta, asa ati scris anterior, si ati fost "fortata" de firma cu care lucrati (a unei foste angajate SDEE) sa acceptati un pret umflat, mai mare decit cel din avizul tehnic de racordare. V-am explicat ca asta nu e legal, dar se "practica". Acum spuneti ca era trecut contorul in factura SDEE. Nu stiu despre ce gratuitate vorbiti, oricum contractul de racordare l-ati semnat mai demult ceea ce face imposibila aplicarea altor conditii.
In legatura cu verificarea consumului electric se poate monta inca un contor(proprietate personala) dupa cel inteligent, verificand astfel daca cele doua contoare arata acelasi consum. Exista ceva mai simplu si mai exact???
in Romania este obligatoriu sa se accepte contorul comercializatorului de energie si sa i se plateasca o chirie?
In Spania se monteaza aceleasi contoare inteligente, obligatorii prin aceiasi directiva comunitara. Ce bune afaceri fac unii la nivel european ………. Marea majoritate sunt proprietatea comercializatorului de energie eléctrica si consumatorii platesc o chirie lunara inclusa in factura de energie consumata, dar este permisa si montajul unui contor proprietatea consumatorului, cu conditiile:1.contorul sa fie nou 2.sa dispuna de un certificat metrologic 3.sa fie instalat de electricianul lor..
Eu mi-am cumparat exact acelasi model de contor cu aceiasi certificare metrológica ca cele instalate de comercializator si am cerut sa mi-l instaleze. Ma costat 130€ contorul + 20€ instalarea obligatorie de catre electricianul lor. Cand e contorul lor nu se plateste instalarea.
Asociatie de locatari
Axa04
Buna ziua,
Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie...
Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)