avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa strabunicul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa strabunicul meu

Eu vreau sa fac succesiunea dupa strabunicul meu. Niste notari mi-au spus o mare prostie ca trebuie sa fac succeiunea si dupa bunica mea si dupa copiii ei, uitand de reprezentarea succesorala, caci in articolul 966 din Codul Civil, pot veni prin reprezentare la mostenire descendentii copiilor defunctului, si ca reprezentarea opereaza in toate cazurile , fara a deosebi dupa cum reprezentantii sunt rude de acelasi grad ori de grade diferite in raport cu defunctul.

De aici rezulta foarte clar, ca eu pot face succesiunea doar dupa strabunicul meu, nu si dupa bunica mea, tatal meu, unchiul meu.

Dumneavoastra ce parere aveti?

Daca eu as face succesiunea dupa toti, atunci nu as mai beneficia de reperezentarea succesorala
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 01:54, 18 Iunie 2017
Pai tata, bunica mea si strabunicul sunt morti. Eu nu sar nici pe tata, nici pe bunica, eu vreau sa iau ce a avut strabunicul. Ca eu sunt singurul descendent. Nu mi se pare corect sa platesc 3 succesiuni pentru acelasi bun.
Pai daca stra-bunicul are o casa, si bunica si tata nu au avut bani sa faca succesiunea, mie nu mi se pare normal ca sa platesc pentru aceeasi casa succesiunea de 3 ori. Dumneavoastra v-ar conveni sa dati 3 lei pe o paine, care costa 1 leu. Si oricum bunica si tata sunt morti, asa ca eu nu sar pe nimeni. Nu e vina mea ca comunistii au nationalizat acea casa, ei nu puteau sa faca succesiunea pe o casa nationalizata.
Daca tata si bunica sunt morti, lor nu le mai trebuie casa strabunicului, dar mie imi trebuie, asa ca nu mi se pare normal sa platesc succesiunea care nu a facut-o tata , si nu a facut-o nici bunica. Si ei au fost nationalizati de comunisti, bagati in temnitele comuniste, cum puteau sa faca succesiunea in asemenea conditii? Dar la asta nu se mai gandeste nimeni, toti ma injura fara sa ma cunoasca, si soun de stramosii mei ca au fost indolenti. Eu nu am jignit pe nimeni, am spus doar parerea mea asupra unei legi facute prost. O lege care ii imbogateste pe notari, ca notarii nu se gândesc niciodata, ca acei oameni nu au putut sa faca succesiunea ca nu au avut bani, ca acea casa a fost nationalizata de comunisti.
ar fi bine sa nu mai fiti atat de beligerant; daca a fost casa nationalizata si ati recuperat-o, vorbim de o alta situatie care se rezolva cu certificate de calitate de mostenitor; scandalul si parerile neavenite nu rezolva nimic; ar fi mai util sa dati exact detaliile problemei ca sa se poata gasi o solutie;
Dumneavoastra , imi jigniti familia, si imi faceti membri familiei indolenti, eu nu am jignit pe nimeni din familia dumneavoastra. Mi-ati scris ca au stat cu burta la soare, ca bla, bla, bla. Treaba lor ce au facut, nu e frumos sa va legati de ei. Puteati sa raspundeti frumos la intrebare, nu sa spuneti ca membri familiei mele au fost indolenti si au stat cu burta la soare. Si pe timpul ala locurile de veci la cimitir se cumparau, deveneau proprietari pe acele locuri de veci, acum printr-o Lege idioata 102/2014, toate locurile de veci sunt considerate proprietati ale domeniului public, si eu sunt pratic nationalizat de acele locuri de veci., si pus sa fac concesiunea pe nite bunuri care sunt proprietatea mea. E ca si când as sta in casa mea si as plati chirie statului sa stau in casa mea. Ei pe timpuri erau proprietari si pe terenul din cimitir si pe cavou, si pe cruci. De altfel 6 deputati de la PSD au facut propunere de modificare a legii 102/2014 scriind ca se incalca dreptul de proprietate al celor deveniti proprietari pe locurile de veci,iniante de paratitia acestei legi, dar nimeni nu a tinut cont de ei. Acum prin legea asta idioata se condidera ca sunt proprietari doar pe constructiile funerare nu si pe teren. Desi ai au act de cumparare a terenului din cimitir, de care din pacate tampitii de la Administratia Cimitirului nu tin cont. De altfel am discutat aici si cu avocatul sau avocata Carmen Stoean si mi-a dat dreptate, a zis ca si dansul sau dansa a avut asemenea cazuri, dar ce sa fac eu, trebuie sa ma supun unor legi imbecile, care imi nationalizeaza a doua oara locurile de veci. Asta e Romania, cu judecatori care nu respecta dreptul de proprietate, oamenii au castigat procesele la CEDO, ANRP le da despagubiri la valoarea grilei notariale, daca le da si pe alea, ca mie nu mi-a dat nimic de ani de zile. Asta e Romania, nu e vina mea ca traiesc in statul asta de cacat care nu-mi respecta dreptul de proprietate.

Alte discuții în legătură

NaȚionalizare teren cimitir Lisonelta400 Lisonelta400 Pe timpuri locurile de veci nu se concesionau , ci se cumpărau. Comuniștii au naționalizat terenurile oamenilor, pe care oamenii le-au cumparat în ... (vezi toată discuția)
O succesiunea incurcata vulpita200 vulpita200 In anul 1874 stra-stra bunicul meu a donat Primariei unui oras un teren mare, pe care ulterior Primaria a facut un cimitir. ( îngropând acolo 66 de familii) ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cimitirul LISONELTA300 LISONELTA300 Stra-stra bunicul meu a fost proprietarul unui teren pe care l-a donat unei primarii ca acolo sa se faca un cimitir. Primaria a dat lui si celor doi copii ai ... (vezi toată discuția)