Ati avut timp suficient dupa 1989, 28 de ani, sa faceti niste certificate de calitate de mostenitor. De-aia si sunteti revoltat acum. Fiindca s-a stat si nu s-a facut nimic; desi ma mr cum ati fi putut revendica fara a face dovada calitatii de mostenitor. Ceva nu prea se leaga fiindca nu ati dat amanunte.
In rest, pacat ca sunteti doar un scandalagiu fara dorinta de a rezolva ceva ci doar de a ridica praful in mijlocul strazii.
Ca un amanunt, probabil ca nu v-ati gandit cum ar fi sa vanda 5-6 proprietari locurile de veci si sa se ridice un bloc in mijlocul cimitirului sau cum ar fi sa cumpere cineva un cimitir, sa distruga toate monumentele istorice si lumea sa inceapa sa-si plimbe mortii prin oras, la un alt cimitir; si multe altele ...
Da, domnule Hamarsold, Cuza, la 1800 cand a facut Codul civil a stat el asa si s-a gandit "hmm..cum sa fac sa ii ajut pe notari sa se imbogateasca? A, da! Sa le dau oamenilor de facut niste mosteniri"
E ciudat ca tocmai dvs ii acuzati pe altii, cand faceti atat tam-tam pentru o casa de la stabunicu', care va trebuie musai acum. Bunicii , parintii nu au avut nevoie, aveti dvs.
Fiti linistit, ca ne trebuie sute de clienti ca dvs sa ne imbogatim, Nu-mi imaginez ca aveti vreun conac pe la Saint Tropez.
In zeci de ani, se puteau gasi 10 lei pentru o succesiune. Ca nu dezbateti mosteniri zilnic Iar oamenii de la tara, care au constiinta actului de proprietate, cand sunt realmente hotarati sa rezolve chestiunea documentelor, din putin lor gasesc, ba mai fac si acte din timpul vietii, ca urmasii sa nu mai aiba de dezbatut succesiuni. Sunt convinsa ca nici nu v-ati interesat cat costa. Notarii sunt buni cand ne rezolva treaba direct, un act si gata si daca se poate gratis.
Cand nu ne convine, vor sa se imbogateasca sau spun ineptii.
Aveti o viziune total gresita asupra lucrurilor. Succesiunile trebuie dezbatute pentru ca defunctii sunt diferiti, mostenitorii sunt diferiti (cei care sunt poate au pretentii sau poate renunta), cotele sunt diferite, si bunurile sunt diferite. Ca poate bunicul si tata or mai fi facut si ei case in timpul vietii, in afara celui de la strabunicul.
Si logic, un bun se transmite de la un autor la altul. Cand traia strabunicul, probabil nici nu erati nascut sau erati un bebelus. Cum ar fi putut acea casa sa ajunga direct la dvs, fara sa "treaca" prin patrimoniul bunicului si al tatalui?
Deci ce sa zic..Nasol! Mai aveti si calea instantei, ca sa nu se imbogateasca notarii.
Dumneavoastra ma jigniti, imi spuneti ca stau cu burta la soare, stati si dumneavoastra cu burta la soare, si sa va mai spun un amanunt. Familia mea a fost proprietara întregului teren pe care se afla cimitirul din Craiova, si l-a donat in 1874 primariei Craiova, ca sa se faca cimitir, iar Primaria le-a dat 10 morminte, pe care tot acum vor sa le nationalizeze. Asta e stat roman de cacat. Facerea de bine e ...... de mama.