avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa strabunicul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa strabunicul meu

Eu vreau sa fac succesiunea dupa strabunicul meu. Niste notari mi-au spus o mare prostie ca trebuie sa fac succeiunea si dupa bunica mea si dupa copiii ei, uitand de reprezentarea succesorala, caci in articolul 966 din Codul Civil, pot veni prin reprezentare la mostenire descendentii copiilor defunctului, si ca reprezentarea opereaza in toate cazurile , fara a deosebi dupa cum reprezentantii sunt rude de acelasi grad ori de grade diferite in raport cu defunctul.

De aici rezulta foarte clar, ca eu pot face succesiunea doar dupa strabunicul meu, nu si dupa bunica mea, tatal meu, unchiul meu.

Dumneavoastra ce parere aveti?

Daca eu as face succesiunea dupa toti, atunci nu as mai beneficia de reperezentarea succesorala
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 01:54, 18 Iunie 2017
Macar dvs. aveti haz.
Raluk am proprietati destul de valoroase, dar nu-mi convine sa dau atatia bani la notari, ca si asa am dat destui bani, peste 20000 de lei, pentru cateva foi scrise la computer. Si banii se fac greu, nu cresc in copaci. Si când am asemenea proprietati, mai sunt si furat de alti oameni, precum arendasii.
Bravo stiti si limba franceza ! Deci va descurcati la Saint Tropez. Un cantecel frumusel. [ link extern ]
Mai bine ma casatoresc cu o notarita frumoasa si plecam impreuna la Saint Tropez si ne cumparam acolo un conac. Desi notaritele cred ca sunt cam cheltuitoare ca le place sa traiasca in lux. E vad eu, poayte gasesc o frantuzoaica frumoasa pe acolo, ca imi place sarutul ala frantuzesc. Deci nu dormiti noaptea gandindu-va la clienti bogati ? Super. Si eu visez sa ajung notar, dar nu voi ajunge niciodata din pacate. Ma multumesc cu cu ce am.
Asta vedeti dvs, într-o viziune "restrânsă "..niste foi scrise la computer.
Pentru foile alea se fac 4 ani de facultate si doi de stagiu. Dar asta e alta poveste
Toti absolventii vor sa fie notari. Pai sa fie. Exista Institutul Notarial, se sustine examen de admitere, oricine se poate inscrie. Apoi o sa gaseasca niste clienti ca dvs si o sa ajunga milionari. :))
Sper ca sunt notarite frumoase in circumscripția Judecatoriei unde trebuie dezbatute succesiunile. Poate cuceriti vreo una, va face succesiunile gratis si apoi plecati împreună la Saint Tropez. Daca nu.. Ghinion de nesansa!

Alte discuții în legătură

NaȚionalizare teren cimitir Lisonelta400 Lisonelta400 Pe timpuri locurile de veci nu se concesionau , ci se cumpărau. Comuniștii au naționalizat terenurile oamenilor, pe care oamenii le-au cumparat în ... (vezi toată discuția)
O succesiunea incurcata vulpita200 vulpita200 In anul 1874 stra-stra bunicul meu a donat Primariei unui oras un teren mare, pe care ulterior Primaria a facut un cimitir. ( îngropând acolo 66 de familii) ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cimitirul LISONELTA300 LISONELTA300 Stra-stra bunicul meu a fost proprietarul unui teren pe care l-a donat unei primarii ca acolo sa se faca un cimitir. Primaria a dat lui si celor doi copii ai ... (vezi toată discuția)